Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.07.2024 15:00 Güncelleme: 23.07.2024 15:34

İmamoğlu: Problemlerden kaçan bir yönetim olmadık, olmayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı kuruluş İETT, İstanbul'daki 19. garajının inşasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle başladı.
İmamoğlu: Problemlerden kaçan bir yönetim olmadık, olmayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İETT, yeni metrobüs ve otobüs araç yatırımlarının yanı sıra operasyon kapasitesini artıracak yatırımları da hayata geçiriyor.

İmamoğlu, büyükşehirlerde insanların konforlu ve kaliteli bir yaşama sahip olmaları noktasındaki en önemli konunun, eşik ulaşımla ilgili atacağı adımlar ve yapacağı yatırımlar olduğunu belirterek, ''Geçtiğimiz 5 yılda bu konuda çok başarılı bir dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Önemli işler yaptık ve rekor seviyede metro inşaatları gerçekleştirdik. Tabii aynı zamanda hem kara ulaşımında hem de deniz ulaşımında yaptığımız yatırımlarla birlikte etkin bir 5 yılı hayata geçirmiş olduk.'' dedi.

''5 yılda 785 beş yeni aracı İETT'ye kazandırmış olmamız çok kıymetli.'' diyen İmamoğlu şunları aktardı:

'Yani bugün o yaptığımız bu 44 bin metrekarelik alanda aynı anda ciddi bir sayıda aracı aynı anda 260 civarındaki aracı servise hazırlayacak şekilde donanımlı bir garajın yapılması meselesinin önemi şöyle garajları belli bir noktada en üst seviyede bir araya topluyoruz ki yeni iki garajımıza, iki garaj daha ekleyeceğiz.''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve İETT'nin kontrolü ve denetiminde olanların kendi sorumluluğunda olduğuna değinen İmamoğlu, ''Evet bazı aksaklıklar, bazı sıkıntılar var. Kendi işleyişlerinde de birtakım problemler var. Ama bu problemlerden kaçan bir yönetim olmadık, olmayacağız.''

İETT Genel Müdürü İrfan Demet ise temeli atılan garajla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Bugün de burada sizleri ağırlamakta olduğumuz, temelini birlikte atacağımız Başakşehir Garajımız; 44 bin metrekare alana sahiptir. 50 adedi yeni nesil elektrikli otobüsler ve onların şarj istasyonları olmak üzere toplam 261 otobüsün eş zamanlı parklanabilmesine imkan tanıyacak garaj, 5 bin metrekare kapalı alana sahip olacaktır. 8 otobüsün aynı anda, boya ve kaporta dahil olmak üzere her türlü bakım ve onarım hizmeti alabileceği, 3 otobüsün ise aynı anda yakıt ikmali ve temizlik hizmeti alabileceği garaj günümüzün modern teknolojileri ile donatılacağı gibi çevre dostu da olacaktır.”