Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.03.2024 19:00 Güncelleme: 24.03.2024 20:11

İmamoğlu: Onların önceliği, İstanbul falan değil

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Avcılar Belediyesi Firuzköy Dönüşüm Mahallesi Tanıtım Programı" ve Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'nde inşa edilen "İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) Kırlangıç Evler 1 Etap Anahtar Teslimi Töreni"nde vatandaşlara hitap etti.
İmamoğlu: Onların önceliği, İstanbul falan değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, ülke olarak deprem ve kentsel dönüşüm konularında iyi bir sınav verilemediğine vurgu yaparak, Avcılar’da yaptığı konuşmada, “2019’dan bu yana omuz omuza, Turan Hançerli Başkanımla depremle mücadele, kentsel dönüşüm, imar planı süreciyle ilgili ciddi bir mücadele verdik. Biz, planlama  sürecinin birtakım engellemeler ya da çıkartılan sıkıntılara rağmen, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden çıkartarak hem büyükşehir belediyesinde hem Avcılar'da süreci toparladık.”

Firuzköy ve Yeşilkent'te devam eden dönüşümle alakalı süreçleri aktaran İmamoğlu, şöyle devam etti:

''Orada özellikle bir rezerv alan ürettik yaklaşık 3 bin konutluk. Mülkiyeti İBB’ye ait Yeşilkent’teki o alanda, Yeşilkent’in de dönüşümünü hızlandıracak ve birbirini destekleyecek bir üretim alanı oluşturduk, planlarını yaptık ve bakanlığa yolladık. Onların önceliği, İstanbul falan değil. Onların tek önceliği var: Birincisi para, ikincisi çıkar, üçüncüsü bir kişiye yaranmak.”

Ülkenin emeklisinin, 10 bin TL maaşla geçinemediğini dile getiren İmamoğlu açıklamasında, ''Bakın bu ülkede yoksulluk değil, açlık sorunu var. Bu insanlar…. Yahu gidin, işinizin başına oturun. Bu memleketin dış politikasıyla ilgilenin. Bu millet, size daha 10-11 ay önce oy verdi. Gidin enflasyonla, pahalılıkla, yoksullukla, işsizlikle mücadeleyle işinizi yapın.'' dedi.

“Bunlar, ihanete doymamış, ranta, haksız kazanca doymamış, milleti aldatmaya doymamışlar ve aynı şeye devam etmek istiyorlar'' diyen İmamoğlu, ''Kentsel dönüşüm diye İstanbul'u lüks konutlarla dolduranlardan… Bakırköy Ataköy sahillerine bakın. Zeytinburnu sahillerine bakın. Buraları ‘kentsel dönüşüm vitrini’ diye İstanbul'a yutturdular. İstanbul'u kurtaracak gerçek kentsel dönüşümün onların modeliyle de yapılması mümkün değil. Ancak bizim halkçı, insanını düşünen, insanının cebindeki paraya göz koyan değil, insanının bütçesiyle bu dönüşüm modelini var ederek, ev sahibi olmalarını sağlayan modelimizle yapılabilir.” şeklinde konuştu.