Vakıf Katılım web
Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.07.2024 17:00 Güncelleme: 19.07.2024 19:20

İmamoğlu: Mihmandar projesinin hayata geçişine tanıklık ediyoruz

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi Teslim Töreni'ne katıldı.
İmamoğlu: Mihmandar projesinin hayata geçişine tanıklık ediyoruz

İBB iştiraki KİPTAŞ; Anadolu’nun en önemli inanç ve kültür merkezlerinden biri olan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde inşa ettiği, kentleşme modeline katkı sunan vizyon projesi KİPTAŞ Mihmandar’ı tamamladı.

İmamoğlu, proje isminin projeyi tanımladığını anlatarak, “Mihmandar olmak çok önemli bir sorumluluk. İyi ağırlayan insan olmak, iyi ağırlayan, geleni mutlu eden, huzurlu kılan olmak… Aslında belediye başkanı olmak da bir mihmandarlık anlamına gelir. Şehri yaşayanlarına, şehrin misafirlerine olabilmek. Bu kapsamda bugün burada çok anlam yüklü bir projenin beraberce hayata geçişine tanıklık ediyoruz.” diye konuştu. 

“İstemenin sınırı yok. Biz de önümüzdeki genel seçimde iktidar olmak istiyoruz.'' diyen İmamoğlu, şunları aktardı:

''Milletine hizmette sınır tanımayan çok özenli kadrolarla bir kişiyi bile o sıcacık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin o güçlü ama şefkatli kollarının vücudunun dışına tutmayacak 86 milyonda bir kişiyi bile dışarıda tutmayacak, birleştirecek bir dönemi hep birlikte bu ülkeye kazandırmak istiyoruz. Hacı Bektaş-ı Veli gibi. Aydınlatan zihinleri, fikirleri yolumuzu aydınlatmasını diliyorum. Mustafa Kemal Atatürk gibi önderimiz ve yolumuza ışık tutan aklın bilimin her daim bize yoldaş olmasını diliyorum.” 

Programın ardından İmamoğlu, Hacıbektaş Belediyesi Başkanı Ali Kaim’i belediye binasında ziyaret etti. Daha sonra İmamoğlu ve beraberindeki heyet önce Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ne sonra da Bektaş Efendi Türbesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.