Ramazan Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.03.2024 00:00 Güncelleme: 27.03.2024 13:05

İmamoğlu, İBB yurtlarında kalan öğrencilerle iftarda buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu, İBB'nin öğrenci yurtlarında kalan 1300 gençle iftar sofrasında buluştu.
İmamoğlu, İBB yurtlarında kalan öğrencilerle iftarda buluştu

İmamoğlu konuşmasında “Önümüzdeki dönem daha fazlasını yapacağız. 14 olan yurt sayımız artacak. 5000 olan yatak sayımız, 15 bine çıkacak. 100 bin öğrenciye, karşılıksız, 15 bin lira destek vereceğiz. Bundan yararlanamayan 100 bin gencimize ise ücretsiz ulaşım desteği sağlayacağız. Ayrıca bir 100 bin gencimizi de kültür-sanat etkinliklerinden ücretsiz faydalandıracak sistemi kuracağız. 70 olan kütüphane sayısına, 40 yeni kütüphaneyi ekleyeceğiz. Genç müzisyenlere, destek bursu vereceğiz” bilgilerini paylaştı.

Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar öncesinde bir konuşma yapan İmamoğlu, “Geçen bir iftar soframızda daha çok gururlandığını hissetmiştim. O iftar da İstanbul'daki kreşlerimizdeki çocuklarımızın bulunduğu çok cıvıl cıvıl bir iftar sofrasıydı. Kreşteki çocuklar vardı hem de anneler, babalar vardı. Çok keyifli bir iftarımız olmuştu. ‘Bu 5 yılın en önemli gurur fotoğraflarından birisiydi’ demiştim. Bu akşam da burada, yurtlarımızın bir bölümünde kalan, şu anda burada olup, iftarımıza katılan siz çok değerli gençlerimizi, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin iftar sofrasında ağırlamak beni hem çok mutlu etti hem de İkinci en değerli gurur tablosu olarak önümde duruyorsunuz. Ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

“İBB yurtlarının yatak sayısı önümüzdeki dönemde 15 bine çıkacak”

İmamoğlu, şu an itibariyle İBB yurtlarında 5000 yatak sayısını aştıklarını hatırlatarak önümüzdeki dönemde bu rakamı 15 bine çıkartacakları bilgisini paylaştı. Bu anlamda, tüm ülkeye örnek bir modeli hayata geçirme amacında olduklarının altını çizen İmamoğlu, yurtların yapımında emeği geçen kişi, kurum, kuruluş ve yardımseverlere teşekkür etti.

Çocukların ve gençlerin, bir ülkenin gelecekleri olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Gerçekten hedefimiz büyük olmalı. Ve inşallah ilerleyen yıllarda, sizlerin çok değerli yöneticiler, çok değerli iş insanları, bilim insanları, akademisyenler ya da siyasiler olduğunuzda, eminim bu yurt sisteminin birer hamisi olacaksınız, birer abisi, ablası olacaksınız ve bu sistem, çok kalıcı bir sistem olacak. Buna inanıyorum. Kalitesi hiç aşağı düşmeyecek, tam aksine kalitesi yukarıya doğru tırmanacak bir sistemi kuracağız. Sizlerle de bunu geliştireceğiz” dedi.