Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.08.2024 16:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:20

İmamoğlu: Hiç kimseye ayrımcılık gözüyle bakmıyoruz

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Kartal KİPTAŞ Metem Birlik Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuştu.
İmamoğlu: Hiç kimseye ayrımcılık gözüyle bakmıyoruz

Kendisinden önce konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un, kamu bankalarından kredi alamadıkları yönünde serzenişine atıf yapan İmamoğlu, “Bu var ya partizanlığın dibidir yani. Hani bunu yapan insan, aynaya bile bakamaz. Yüzü varsa, aynaya bile bakamaz. Utanç duyar yani. O bir kısım kurumlarda yöneticilik yapıp, yüz yüze geldiğimizde benden kaçışanlarla, kafasını öne eğenlerle karşılaşıyorum bolca. Çünkü ne diyeceğimi biliyorlar. Utanç verici” dedi.

Bu durumu düzeltecek devlet görevlilerini alkışlayacaklarının altını çizen İmamoğlu, “Ama buna teşne olup, ‘Verme kardeşim. CHP'liyse verme. CHP'liyse yollama. Ya da şu partiliyse, bu partiliyse sakın verme. Bir tek AK Partililere ver’ diyeni de ey milletim, o koltuktan def edin kardeşim. Partizanlık yapan kimse, onun adı CHP'liyse de yollayın, AK Partiliyse de yollayın. Hiçbirini kabul etmiyoruz. Bu milletin buna ihtiyacı yok. Bu milletin bir olmaya, birlikte olmaya, iri, diri olmaya ihtiyacı var, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Biz, o yolun yolcusuyuz kardeşim” diye konuştu.

İmamoğlu konuşmasında, “Burada bulunan özellikle çok değerli belediye başkanlarımız, kurumumuzun değerli yöneticileri, Meclis üyelerimiz, bizler, hepimiz, sizlere hizmet ederken önce kamu görevi yaptığımızı, kamu görevlisi olduğumuzu, söylediğimiz her sözün mutlaka kamu lehine olması ve vatandaşımızın çıkarına olması, hele hele partizanlığı tamamen zihninden, eylemlerinden söküp, vatandaşı lehine iş üreten, bir binaya, bir semte, bir ilçeye bakarken, hangi partiye oy vermiş diye ayrım yapmayan ya da bir yerel seçim var diye, yerel seçimden önce cumhurbaşkanlığının ödeneğinden, İstanbul'un 39 ilçesinin, siyasi ortağını bile ayırarak, Milliyetçi Hareket Partisi'ni dahi ayırarak, 24 belediye başkanlığının kasasına 45’er milyon lira yollayıp, 1 milyar liranın üzerinde bir parayı, siyasi olarak seçim kampanyalarında kullansınlar diye yollayan zihniyetten değiliz, olmayacağız. Asla da böyle davranmayacağız.” dedi.

Seçim döneminde yaptıkları kentsel dönüşüme yönelik vaatlerini tekrarlayan ve bunların yerine getirilmesi için çalışmalara başladıklarını aktaran İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Burada Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Tuzla ve Beykoz Belediye Başkanlarımız bizimle beraber. İstanbul'da partisine bakmadan, her ilçedeki Arkadaşlarıma söyledim. Özenli başlıkları, bazı ilçelerde de altını çizerek verdik. 39 ilçeyi tek tek gezdim. En az 2 saat, 3 saat onları dinledim. Taleplerini aldık ve dedim ki, ‘Gideceksiniz, en hızlı şekliyle oradaki dönüşümü iş birliği yapmak adına, bu hem bize hem oradaki ilçe belediye başkanına… AK Partiliymiş. Kardeşim, benim hemşerim, benim vatandaşım, benim arkadaşım, biz öyle bakıyoruz. Hiç kimseye ayrımcılık gözüyle bakmıyoruz. ‘Gideceksiniz ve en güçlü şekilde hareket edeceksiniz’ dedim. Bu konuda hem İBB yönetimine hem KİPTAŞ'a tekrar hatırlatıyorum. En ufak bir ayrımcılığı hissettirmeyecek tutum ve davranışlarda, her ilçeye eşit hizmeti kovalayan yol arkadaşlarım olacaksınız. Ona göre hareket etmenizi diliyor ve istiyorum.

Konuşmaların ardından Kartal KİPTAŞ Metem Birlik Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli, hak sahiplerinin de katılımıyla; İmamoğlu, CHP Parti Meclisi üyesi Baki Aydöner, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Beykoz Belediye Başkanı Alaatin Köseler, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ve KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt tarafından atıldı.