Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 21:00 Güncelleme: 11.07.2024 11:53

İmamoğlu: Her ilçede önemli konuya dokunan yoğun şantiyelerimiz var

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çarşamba mesaisinin önemli bölümünü Anadolu yakasına ayırdı.
İmamoğlu: Her ilçede önemli konuya dokunan yoğun şantiyelerimiz var

 İmamoğlu Çekmeköy’deki hizmet ve projeleri incelemek için Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ile birlikte ilçe turu yaptı. İnceleme gezisinde bürokratları tarafından bilgilendirilen İmamoğlu, günün değerlendirmesini Çekmeköy Serindere Yaşam Vadisi’nde yaptı.

İSKİ’nin Yaşam Vadisine yeni yeşil alanlar kazandırdığını belirten İmamoğlu, “Her ilçede her önemli konuya dokunan, değinen; altyapıdan üstyapıya, eğitimden sağlığa, kültür sanata şimdi geldiğimiz yeşil alana varıncaya kadar yoğun şantiyelerimiz var... Serindere Yaşam Vadimizi bu bölümünde çok özel bir alanı daha, 55 bin metrekare bir alanını bitirmişti arkadaşlarım. Burada özellikle yakın bölgede oturan yurttaşlarımızın keyifle gelebilecekleri orman statüsünde ormanın bütün hassasiyetlerini ve doğallığını koruyan bir biçimde, ormanı yormadan insanların yürüyüş yapacağı, oturup dinleneceği, ateş yakmadan piknik yapabileceği, masaları olan keyifli bir alan çıktı” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Taşdelen Kreş inşaatını ziyaret etti. Projeyle ilgili talimatlar veren İmamoğlu, günün son ziyaretini Çekmeköy Serindere Yaşam Vadisi’nde yaptı. Yaşam Vadisi ile ilgili bilgi alan ve alanı vatandaşlarla gezen İmamoğlu, hatıra fotoğrafı isteklerini de geri çevirmedi. İmamoğlu ziyaret sonunda incelemeleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Güne güzel bir temel atma ve açılışların olduğu Sancaktepe'deki buluşmayla başladık. Sonra Çekmeköy'deki bir kısım hizmetlerimizi yerinde kontrol ettik. İlk ziyaretimizi Şantepe'de çok heyecanla ve özellikle mağdur olan bir mahallemiz vardı ve çok kapsayıcı başta çocuklar olmak üzere sanat eğitimi, kültür eğitimi alabilecekleri tasarımıyla da güçlü bir alanın  bitimini  gördük. İnşallah bu ay sonuna doğru da açılışını yapacağız. Orada eminim çocukların hayal kurduğu güzel şeyler onlarla buluşacak. Oldukça geniş 7 bin metre bir alan içerisinde güçlü sosyal alanları ve spor alanları olan bir merkezimizin bitişini hep beraber gördük.”