Siyaset - Politika Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 13.04.2024 17:01 Güncelleme: 12.04.2024 01:22

İmamoğlu: Biz, bu engellemeleri görünce hizmet için daha da hırslanıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, üçüncü kez göreve gelişinin simgesi mazbatayı yanına alarak, Saraçhane'de, çalışma arkadaşlarıyla buluştu.
İmamoğlu: Biz, bu engellemeleri görünce hizmet için daha da hırslanıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatayı yanına alarak, Saraçhane’de çalışma arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Başkan İmamoğlu, gerçekleşen yerel seçimi şöyle değerlendirdi:

“Bir Cumhurbaşkanı, 17 bakan ve müesses medyanın yüzde 95’i ve her türlü devlet imkanıyla, hatta bizlerin vergisiyle yaşamını sürdüren kamuya ait yayın kuruluşlarıyla kampanya yürüten, seçimi kazanmak için her yolu mubah gören, para dağıtmak, seçmen kaydırmak gibi birçok anlamsız siyaset anlayışı, geçtiğimiz bu seçimle millet nezdinde kesinlikle geri dönülmez bir biçimde mahkum olmuştur.”

İmamoğlu, seçimde Tuzla Belediye Başkanlığını kazanan Eren Ali Bingöl'e mazbatanın hala verilmemesine ilişkin,  “Açık farkla kazandığımız Tuzla'da mazbatayı, yüzde 11 farkla kazanmış adayımız, benim genç yol arkadaşım ve başarılı olacağına çok inandığım Eren Ali Bingöl'e niçin vermiyorsunuz? Öğreniyoruz ki; Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmiş 2 Nisan günü, hemen 62 milyon liralık ihale yapıp, birilerine veriyor. Çok ayıp. Böyle bir kamu ahlakı olamaz. Hangi yetkiyle yapıyorsun? İBB müfettişlerini, görevimi devralır almaz, hemen görevlendirdim. İhaleyi veren de alan da rahat olmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Başkan İmamoğlu, “Buradan Cumhurbaşkanı’na açık çağrıda bulunuyorum. Projesini tamamladığımız, bütçesini bulduğumuz, ihaleye çıkmak üzere uzun zamandır sizden imza beklediğimiz Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattına, metrobüs aracı alımı talebimize, Kömürcüoda Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisine bir an önce onay verin. Keza Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe; Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli; Kaynarca-Pendik-Tuzla hatları ve 34 tramvay aracıyla ilgili onaylarımızı, vakit kaybetmeden vermesini bekliyoruz. İstanbul’un geleceğini, Cumhurbaşkanımız, sizinle konuşmaya hazır bir Ekrem İmamoğlu var" ifadelerini kullandı.