Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.03.2024 00:00 Güncelleme: 25.03.2024 10:57

İmamoğlu: Ben, 5 yıl boyunca çok çalıştım, canla başla çalıştım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Yaşam Vadisi "6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi"nde vatandaşlarla buluştu.
İmamoğlu: Ben, 5 yıl boyunca çok çalıştım, canla başla çalıştım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Yaşam Vadisi “6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi”nde vatandaşlarla buluştu. Buluşmada İmamoğlu’na, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer, CHP milletvekilleri Engin Altay, Zeynel Emre, CHP Parti Meclisi üyeleri Cem Aydın, Berker Esen ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık eşlik etti.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nin İstanbul'daki büyük değişimin sembollerinden biri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu vadide hep iyilik için, doğruluk için yürüdük. Güzelliklerimiz ve duygularımız, hep iyilikler için, Cumhuriyete ve laikliğe, milletin egemenliğine ve demokrasiye sahip çıkmak için buluştuk. İstanbul'un ağacına, çiçeğine, havasına, suyuna, toprağına, denizine sahip çıkmak için buluştuk. Sizlerle gurur duyuyorum. Ben, sizin komşunuz olmaktan gurur duyuyorum. Hepinizi çok seviyorum” diye konuştu.

İstanbul’da ilk yaşam vadisi fikrinin Beylikdüzü’nde oluştuğunu belirten İmamoğlu, “İşte öyle bir yerdi. Eski fotoğrafı getirmişler. Tam da öyle bir yerdi. Hafriyat doldurulmuş bir alandı. Şimdi ise artık burası örnek alınıyor. Ve İstanbul'un, tam 21 noktasında yaşam vadileri yeşeriyor. İstanbul'daki zihniyet devriminin adıdır yaşam vadisi. Zihniyet devriminin en somut kanıtıdır. İstanbul, dere yataklarını imara açan, yeşil alanlarını ranta dönüştürmek için fırsat kollayan bir anlayıştan çok çekti” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nin birinci etabını, 19 Mayıs 2017’de açtıklarını hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Bu tarihi unutmayın. Zihniyet devriminin başladığı tarihtir. İstanbul'un dere yatakları, vadileri, ormanları İstanbullulara aittir artık. Başkasının olmadı, olmayacak. Hepsini geri alacak İstanbullu. Biz dedik ki; ‘Artık İstanbul'un malı kimseye peşkeş çekilemez. Bir avuç insana peşkeş çekilemez.’ Bu mal, İstanbul'un, her alanı bu şehrin insanına aittir. Halka ait olanı halka vermenin en doğru, en güzel örneği yaşam vadisi olmuştur. Onun için benim hayatımın en değerli somut kavramlarından birisidir. Aktif ve kaliteli yeşil alan kavramının ete kemiğe büründüğü isimdir. Yaşam vadisi, işte bu kadar koca, büyük bir alanı hep birlikte var ettiğinde, insanını mutlu eden ve insanının geleceğe umutla bakmasını sağlayan, çocukların burada cıvıl cıvıl koşarak hayata tutunmalarını, morallenmelerini sağlayan muazzam bir motivasyon alanıdır. Burayı, İstanbul'un 21 noktasını ve daha yenilerini o rantçıların elinden kurtardık, asıl sahibine, yani size teslim ettik. Etmeye devam edeceğiz.”

“5 yıl sonra komşunuz, arkadaşınız, kardeşiniz, evladınız, abiniz Ekrem olarak, yine sizin yanınızdayım ve karşınızdayım diyen İmamoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:  

“Ben, 5 yıl boyunca çok çalıştım, canla başla çalıştım. İstanbul'un bütün sokaklarında, Beylikdüzü'nde olduğu gibi, başım dik gezebilmek için çok çalıştım. Ve çalışırken hep şunu içimde hissettim: ‘Allah'ım beni anneme, babama, eşime, çocuklarıma, akrabalarıma, ama daha çok da Beylikdüzülü komşularıma, dostlarıma, güzel insanlarıma mahcup etme. Beni İstanbullulara mahcup etme. Benden razı olsunlar’ diye çok çalıştım. Oy versin vermesin, herkesin gönlünde güzel bir yer edinmek için, insanlarımıza layık olabilmek için bu kadim şehre, dünyanın en güzel şehrine, bize Fatih Sultan Mehmet'ten ve Mustafa Kemal Atatürk'ten emanet bu güzel şehre layık olmak için çalıştım. Şehrimi, ülkemi, milletimi çok sevdiğim için çalıştım. Ben, bu şehrin insanlarını, 16 milyon insanımızı, 86 milyon vatandaşımızı birbiriyle eşit, aynı derecede sevmiyorsam namerdim. Her insanını eşit seviyorum. Her insanını, insan olduğu için, insanı yaratandan ötürü seven ahlakın sahibiyiz biz.”