Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.07.2024 09:00 Güncelleme: 15.07.2024 10:28

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 15 Temmuz anısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 yıl önceki 15 Temmuz darbe girişiminde Gaziantep Valisi olarak görev yaptığını anımsattı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 15 Temmuz anısı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından  yaptığı açıklamada, Gaziantep'in milli mücadele ruhunun öncüsü, istiklal ve istikbalin sönmeyen meşalesi bir şehir olduğunu bildirdi.

''Gaziantep, zillet altında yaşamaktansa seve seve ölüme koşanların, Fransız işgalinde, 'haydi Antepliler namus günüdür' diyen Karayılan’ın, 'düşman cesedimi çiğnemeden geçemez, Antepe’e giremez' diyen Şahinbey’in, iffet ve namus uğruna şehadete eren Şehitkamil’in yurdudur.'' ifadesini kullanan Yerlikaya, şunları kaydetti:

''15 Temmuz günü millet gereken cevabı verdi. Hamd olsun cesaretini, ferasetini ve gücünü ay yıldızlı bayrağımızdan, vatan aşkından, 'iman dolu göğsü gibi serhaddinden' alan milletimiz, ülkemizin dört bir yanında o hainlere gereken cevabı verdi. O gün bir kez daha gördük ki bu milletin bağrından daha nice Karayılanlar, Şahinbeyler, Şehitkamiller, Kara Fatmalar, Yörük Ali Efeler, Çetmili Kara Ali Çavuşlar çıkar."