Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Özlem PALA 02.07.2024 11:01 Güncelleme: 02.07.2024 13:35

İç lojistik uzmanı STILL'e on ikinci IFOY ödülü

Türkiye'de Arkas Holding ortaklığı olan STILL ARSER markasıyla faaliyetlerini yürüten Almanya Hamburg merkezli iç lojistik şirketi STILL GmbH, prestijli IFOY ödülünü 12'nci kez kazandı. STILL'in ilk seri üretim otonom aracı olan EXV iGo otomatik palet taşıyıcı "mobil robot" kategorisinde yarışarak on ikinci kez ödüle layık görüldü.
İç lojistik uzmanı STILL'e on ikinci IFOY ödülü

Bu yıl, Hamburg/Baden’de 6 ülkeden finale kalan, toplam 15 iç lojistik firmasının, 16 yenilikçi ürününün sunumuyla IFOY Odülleri gerçekleştirildi. STILL seri üretilen ilk otonom aracı olan EXV iGo ile mobil robot kategorisinde birinci olarak 12’nci kez ödül kazandı.

“EXV iGo, STILL’in otomasyon portföyünde bir kilometre taşıdır.”

STILL Satış&Servis İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Frank Müller konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“IFOY ödülü ile onurlandırılmak, müşteri odaklı yeniliklere verdiğimiz önemi teyit ediyor. EXV iGo, STILL’in yalnızca teknik gelişim anlamında değil, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak, gelişimlerini ileri taşımanın mükemmel bir örneği. EXV iGo, STILL’in otomasyon portföyünde bir kilometre taşıdır.  iGo easy, devreye alma yazılımı sayesinde, küçük filo sahibi şirketler bile otomasyona kolayca başlayabilir. EXV iGo,sanayi ölçeğinde seri üretilen ilk otonom araçtır ve tamamen modüler bir konsepte dayanmaktadır. Süreç otomasyonu, küçük filoya sahip şirketler içinde giderek önemli hale geldi. Bu nedenle kolay erişilebilirliğe, kullanım kolaylığına, güvenilir ve esnek hizmete büyük önem veriyoruz. EXV iGo ile, sektörler arası ihtiyaca, yüksek maliyet verimliliği, hızlı uygulama ve esnek ölçeklenebilirlikle akıllı bir yanıt verebiliriz.

STILL Hakkında:

STILL lider bir iç lojistik çözümleri sağlayıcısıdır.  Ürün portföyünde forkliftler, depo teknolojileri, bağlantılı istemler ve hizmetler yer almaktadır. Hans Still tarafından 1920 yılında kurulan şirketin temel özellikleri arasında müşteriye özel, en uygun çözümler ve mükemmel bir hizmet yer alıyor. STILL, depo operasyonlarının daha sorunsuz ve daha verimli olmasını, depoda çalışan insanların sağlığının daha iyi korunmasını ve aynı zamanda en yüksek sürdürülebilirlik standartlarının yerine getirilmesini sağlayan akıllı çözümler geliştirerek iç lojistiği "akıllı" hale getirmeyi amaçlıyor. STILL bu amaç doğrultusunda e-mobilite, otomasyon, filo ve enerji yönetiminin yanı sıra döngüsellik, yani kaynakların tutarlı bir şekilde korunması ve geri dönüştürülmesi için yeni çözümleri destekliyor. Şirket merkezi Hamburg'ta bulunan ve 22 ülkede 9 bin çalışana sahip olan STILL, halka açık olarak işlem gören KION Group AG bünyesinde yer alıyor.

STILL ARSER Hakkında:

1920’de kurulan STILL GmbH, dünya çapında 9 binden fazla çalışanıyla forklift sektörünün öncüsüdür. 2013 yılına kadar Arkas bünyesinde faaliyetlerini sürdüren firma; o yıl içinde STILL GmbH ile ortaklık kurarak STILL ARSER adıyla faaliyetlerine devam etme kararı aldı. STILL ARSER, İstanbul ve İzmir’deki merkez ofisleri ile Türkiye’nin her yerine dağılmış bayi ağıyla hizmet veriyor. Yeni ve ikinci el araç satışlarının yanında özellikle kiralama projelerine odaklanarak, profesyonel personeli ve 4 bin 500’ü aşkın ekipmanı sayesinde Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla iş ortaklığını sürdürüyor.