Güncel - Yaşam Kaynak: UĞUR ONUR URHAN 11.08.2024 15:00 Güncelleme: 09.08.2024 15:24

İBB'nin Küçük Rehberler İstanbul'u Keşfediyor projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından hayata geçirilen "Küçük Rehberler İstanbul'u Keşfediyor" projesi devam ediyor.
İBB'nin Küçük Rehberler İstanbul'u Keşfediyor projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çocuklara bir yaz etkinliği sunuyor. İstanbul’un simge mekanları arasında bulunan Panorama 1453, Miniatürk ve Dijital Deneyim Müzesine düzenlenen geziler ile çocukların İstanbul’un tarihini deneyimleyerek keşfetmeleri amaçlanıyor. Rehberler eşliğinde gerçekleşen gezilerde, çocuklar merak ettikleri tüm soruları sorabiliyor, İstanbul’un tarihi ile ilgili ayrıntılı bilgiler alabiliyor. 

7-14 yaş arasındaki çocukların bir ebeveyni ile birlikte katılabildiği gezilere katılım ücretsiz. İstanbul’un her iki yakasından belirlenen güzergahlardan çocuklara servis desteği sağlanıyor. Gezi bitiminde ise çocuklar alındıkları güzergahlara bırakılıyor.

Küçük Rehberler turları, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere yıl sonuna kadar devam edecek. Kayıtlar her pazartesi “İstanbul Senin” uygulamasının ana sayfasında bulunan “Çocuk Etkinlikleri” bölümünden yapılıyor.