İstanbul Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.01.2024 19:47 Güncelleme: 21.01.2024 10:30

İBB, yarıyıl tatilinde çeşitli etkinlikler düzenleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarıyıl tatilinde şehrin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
İBB, yarıyıl tatilinde çeşitli etkinlikler düzenleyecek

Çocuklar, 20 Ocak- 4 Şubat tarihlerini kapsayan tatil boyunca aktivitelere katılabilecek. Metro İstanbul bisiklet eğitimi, origami-karikatür atölyesi ve film gösterimi etkinlikleriyle tatili şenlendirecek. İBB Kültür Merkezlerinde ‘Karne Şenliği’ kapsamında çocuk tiyatroları ve konserler düzenlenecek. Beltur’da karnesini gösteren burgerini yüzde 20 indirimli alacak. Ayrıca Spor İstanbul tarafından ücretsiz “Karneni Getir Buzda Kay” ve “Karneni Getir Aqua’da Kay” etkinlikleri düzenleyecek.

İBB iştiraki Metro İstanbul ise bu yıl 4. kez yarıyıl etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler 22 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında Esenler ve Esenkent yerleşkelerinde gerçekleşecek.  Etkinlikler kapsamında 7-11 yaş grubundaki çocuklar; bisiklet eğitimi, origami atölyesi, karikatür atölyesi, ritimli masal atölyesi, kar küresi yapımı, film gösterimi ve yerleşke turlarından ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

22 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında Esenler Yerleşkesinde sömestir etkinlikleri ile eş zamanlı olarak İSPER standı kurulacak. Böylece çocuklarını sömestir etkinliklerine getiren veliler ve isteyen herkes, İSPER ile bir araya gelerek iş başvurularını yapabilecek.

22 Ocak-16 Şubat tarihleri arasında Esenler Yerleşkesinde hafta içi her gün saat 10.00-20.00 arasında Buz Pateni etkinliği de gerçekleşecek. 4 yaş ve üzeri tüm çocukların katılabileceği etkinlik ile günlük 900 olmak üzere toplam 27 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

İBB Kültür Dairesi’nin 20 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında düzenleyeceği “Sömestir Şenliği”yle İstanbul’un farklı ilçelerindeki 15 mekanda çocuklara yönelik 508 etkinlik gerçekleştirilecek.