Kültür Sanat Kaynak: MAZLUM AYDIN 06.08.2024 15:00 Güncelleme: 05.08.2024 21:30

İBB Kültür A.Ş., yaz boyunca renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak

Kültür sanat sektörünü ileriye taşımak için birbirinden renkli ve dinamik etkinliklere kapılarını açan Kültür AŞ; 2024 Olimpiyat Gösterimleri, Harbiye Açık Hava, Fanta Fest, İstanbul Festivali, Live From Fest İstanbul, Yellow Fest, Kahve Zirvesi ile yaz boyunca şehrin kültür ve sanat hayatını canlandıracak birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
İBB Kültür A.Ş., yaz boyunca renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, İstanbul'un dört bir yanına yayılmış prestijli kültür ve sanat mekânlarında şehrin kültürel yaşamına katkıda bulunmaya devam ediyor. Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan bu mekânlar, fiziksel alan olmanın ötesinde, kültürel etkileşimin, sanatsal üretimin ve toplumsal paylaşımın merkezleri haline geldi. Geniş bir yelpazede planladığı etkinlikler ve programlarla İstanbullular için erişilebilir bir kültür sanat hizmeti sunan Kültür AŞ, mekânlarını kültür sanat sektörüne de açarak birbirinden renkli etkinliklerle unutulmaz anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 

Kültür A.Ş’ye ait mekanlarda gerçekleşecek etkinlikler ise şöyle:

2024 Olimpiyat Gösterimleri

Olimpiyat heyecanını İstanbullulara yaşatacak bu gösterimlerde, sporun birleştirici gücü ve milli coşku ön plana çıkacak. Her yaştan sporseverlerin buluşma noktası olacak etkinlikte, tüm olimpiyat performansları dev ekranlarda canlı olarak izlenebilecek. 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Festival Park Kadıköy'de gerçekleşen 2024 Olimpiyat Gösterimlerine katılmak için Radar Türkiye üzerinden ücretsiz kayıt olunabiliyor.

İstanbul Festivali

Zengin içeriğiyle dünya standartlarında bir yaşam festivali deneyimi sunan İstanbul Festivali, 3. yılında da Festival Park Yenikapı’da yüz binlerce ziyaretçisine unutulmayacak bir müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor. 2023 yılında 800 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul Festivali, bu yıl 2-18 Ağustos tarihleri arasında İBB Kültür AŞ’nin işletmesinde bulunan Festival Park Yenikapı’da 17 gün boyunca en sevilen sanatçılarla müzik severleri buluşturuyor. Bu yıl dünyaca ünlü yıldızların da konser takvimine eklendiği İstanbul Festivali’nde, “The Greatest DJ of All Times” ödüllü DJ Tiësto da 12 yıl aranın ardından Türkiye’deki sevenleriyle bir araya gelecek.

Festivalde bu yılın programında yer alan sanatçılar: Manga, Reynmen, Semicenk, Hande Yener, Lost Frequencies, Mavi Gri, Fatma Turgut, Duman, Kenan Doğulu, Tiësto, Mabel Matiz, Mor ve Ötesi, BEGE, Lvbel C5, Blok3, Burak Yeter, Jason Derulo, Yıldız Tilbe, M Lisa, Motive, Emir Can İğrek, Sertab Erener, Can Ozan, Dolu Kadehi Ters Tut, Yayla Trio, Pinhani ve Melike Şahin.

 Live From Fest İstanbul

Farklı müzik türlerinin en iyi temsilcilerini aynı sahnede buluşturacak ve canlı performanslarla unutulmaz anlar yaşatacak Live From Fest İstanbul, 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde Festival Park Yenikapı'da müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Dünya’da ses getiren İngiliz pop-rock grubu One Direction üyelerinden Louis Tomlinson ve Türkiye’nin rock starı Teoman 6 Eylül 2024 Cuma akşamı “Live From İstanbul Fest”in açılış gününde sahnedeki yerini alacak.

Kentsel elektronik müziğin öncüsü, kariyerinde imza attığı projeler ile milyarlarca dinlenme sayısına ulaşmış, dans müziğinin fenomeni, son dönemde yayınladığı şarkılarıyla gündemde olan ve 2023’de tekrar Dünya’nın en prestijli DJ ödülünü alarak 1 numaradaki yerini koruyan David Guetta ana DJ olarak 7 Eylül’de sahneye çıkacak. Etkinliğin biletleri Passo’da satışa çıktı.

Yellow Fest

Yazın coşkusunu ve enerjisini yansıtan bir diğer etkinlik Yellow Fest kapsamında Hadise ve İkilem 14 Eylül'de Festival Park Maltepe'de sahneye çıkacak.

Kahve Zirvesi

Müze Gazhane, 14-15 Eylül'de 'de kahve tutkunlarını bir araya getiren Kahve Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. Atölyeler, seminerler ve tadım etkinlikleriyle dolu bu zirvede, kahve dünyasının en iyileriyle tanışma fırsatı bulacaksınız. Panellerde yeni teknolojiler, üretim ve satışın yanı sıra, yapay zeka ve sürdürülebilirlik alanlarından uzman isimler ve kahve sektörün önde gelen kanaat önderleri; geleceğe yönelik stratejilerini ve öngörülerini sizlerle paylaşacak.
 

Harbiye Açık Hava Etkinlikleri

İstanbul’un en köklü ve prestijli etkinlik mekânlarından olan Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, bu yaz da birbirinden değerli isimlerin konserlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Mayıs ayında başlayan yeni sezon, dünya çapında tanınan sanatçılarla zenginleşiyor."