Güncel - Yaşam Kaynak: MAZLUM AYDIN 21.08.2024 16:00 Güncelleme: 16.08.2024 16:10

İBB, evlerini yenileyecek vatandaşlara maliyet desteği verecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ortağı İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) arasında, riskli yapılarını yenilemek isteyen düşük gelirli hak sahiplerine sunulacak 'Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi Protokolü" imzalandı.
İBB, evlerini yenileyecek vatandaşlara maliyet desteği verecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) arasında, riskli yapılarını yenilemek isteyen düşük gelirli hak sahiplerine sunulacak kentsel dönüşüm mali destek paketi protokolü imzalandı.

İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesinde düzenlenen imza töreni; Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İmzalar, İmamoğlu’nun tanıklığında, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı adına İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün ile KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından atıldı. CHP Parti Meclisi üyeleri Mahir Yüksel, Ozan Işık, Berker Esen, Bedirhan Berk Doğru, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen de atılan imzalara tanıklık etti. 

“İştirak şirketimiz KİPTAŞ aracılığıyla, asgari ücretin altında ve sabit taksitlerle sosyal konut üretmek de bunlardan birisidir” diyen İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı: 

“Bakanlığımızın verdiği ve çok yetersiz olan kentsel dönüşüm kira yardımının üzerine de ta ilk zamandan beri ek bir destek vermek, yalnız ev sahiplerine değil binayı boşaltmak zorunda olduğunu bildiğimiz, ama onları da çaresiz bırakmamak adına, kiracılara da kira desteği vermek de bizim öncülük ettiğimiz uygulamalardır. Kentsel dönüşüm projelerini, yeşil alanları, kreşi, sosyal tesisleriyle bir bütün olarak ele alıp, tasarlayıp vatandaşa, sadece güvenli ve dirençli yapılar değil, aynı zamanda kaliteli yaşama alanları sunma perspektifiyle gerçekleştirmemiz de meseleyi ne kadar detaylı ele aldığımızın bir göstergesidir. 5 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinde, hemen hemen hiç gecikme yaşanmamıştır. Hatta projelerin büyük bir bölümünü, ilan edildiği tarihten önce bitirerek, vatandaşımızın bir an önce güvenli yuvasına, huzurlu yuvasına kavuşması hususunda çok çalıştığımızın ve son 5 yıldaki ekonomik krizin önümüze koyduğu maliyetleri ve zorlukları da aşarak, böylesi bir süreci başarıya erdirmenin gururunu yaşadık.”

“İş birliği” kavramının İstanbul'u ve ülkemizi depreme hazır hale getirme sürecinde en kritik iki kavramdan birisi olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, diğer kavramın ise, seferberlik duygusu olduğunun altını çizdi.