Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 19.04.2024 16:41

IBAKTECH, bu hafta 80 bin profesyonel ziyaretçi için açılıyor

Alanında dünyanın ikinci, Avrasya'nın en büyüğü unvanına sahip uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek. Fuarın açılışı; FEDIMA- Avrupa Fırıncılık, Şekerleme ve Pastacılık Sektörlerine Yönelik Malzeme Üreticileri ve Tedarikçileri Federasyonu Başkanı Thomas Lesaffre, GIDABİL(Gıda Bileşenleri ve Geliştiricileri Sanayicileri Derneği) Başkanı Dr. Mehmet Çetin Duruk, TESK – Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palanadöken, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, MESSE STUTTGART Başkanı Stefan Lohnert, Bernhard Müller ve Messe Stuttgart Türkiye Genel Müdürü Sn Ufuk Altıntop, tarafından yapılacak.
IBAKTECH, bu hafta 80 bin profesyonel ziyaretçi için açılıyor

Önceki yıllarda Avrupa, Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu bölgelerinden gelen 80 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan IBAKTECH, katılımcılarına yeni pazarlara ulaşma fırsatları sunarken, sektör profesyonellerinin yatırım kararlarında önemli bir rol oynamaya devam edecek. Türkiye'nin önde gelen kuruluşları tarafından da desteklenen fuarda; 4 milyar Euro ticaret hacmi gerçekleşmesi bekleniyor.

Fuarda sergilenecek dikkat çekici ürünler arasında; Saatte 1600 kruvasan üreten makine, Türkiye'de ilk sigara böreği sarma makinesi, Metaverse ile un fabrikaları ve ekmeğin tarihsel gelişiminin yapay zeka gösterimi, baklava açma makinesi -işçilik tasarrufu ve yüzde 80 nişasta tasarrufu sağlıyor- , yüzde 70 elektrik tasarrufu sağlayan suyu kendiliğinden yenileyebilen makineler, koku ve dumanı önleyen fırınlar, şeker hastaları için özel üretilen mor baklava, vegan-vejetaryen ve şeker hastaları için proteini artırılan soya unu, Mobil taş fırınlar, yapay zeka ve dokunmatik destekli üretimde su miktarını ayarlayan cihaz, dakikada 160 paketleme yapabilen ekmek paketleme makineleri ve pek çok ilk ve tek üretim teknolojisi ve ürün yer alıyor. 

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan fuar; 6 salonda, 30 bin m2’lik alanda organize edilecek. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, GIDABİL, EKMADER ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu gibi kuruluşların desteğiyle düzenlenecek olan IBAKTECH, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Fransa, Almanya (Resmi ülke pavilyonu olarak), Slovenya, Bulgaristan, Azerbaycan, Çin, İran, Lübnan ve Ukrayna’dan gelecek olan 329 katılımcıya ve 500'ün üzerinde markaya ev sahipliği yapacak. Bu sayede ziyaretçiler zengin ürün yelpazesine tek çatı altında ulaşırken, yeni iş birlikleri ve ticari ilişkiler geliştirebilecekler.

Fuar; ekmek – pasta makinaları, hamur makinaları, ekmek – pasta katkı maddeleri, çikolata ve üretim teknolojileri, dondurma ve üretim teknolojileri, ambalaj makinaları, dekor malzemeleri, fırın – pastane ekipmanları, pişiriciler, gıda ve içecek, gıda & içecek makine ve ekipmanları, konveyör sistemleri ve ekipmanları, makine ekipmanları otel, cafe – bar mutfak ekipmanları, soğutma grupları, dondurulmuş ürünler, mobilya dekorasyon, dernek, sektörel yayınlar gibi tüm sektörleri tek çatı altında bir araya getirerek, dünya gıda ve teknolojileri ticaretine yön verecek.