Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.07.2024 11:01 Güncelleme: 29.07.2024 11:19

HRW: Paramiliter güçler Sudan'da dokuz yaşında kız çocuklarına toplu tecavüz etti

Stockholm, 29 Temmuz (Hibya) - Ülkedeki iç savaş sırasında Hartum'da cinsel şiddetin şok edici yaygınlığını belgeleyen bir araştırmaya göre, milisin silahlı adamları Sudan'ın başkentinde dolaşarak bazıları dokuz yaşında olan "sayısız" kadın ve kız çocuğuna toplu tecavüz etti.
HRW: Paramiliter güçler Sudan'da dokuz yaşında kız çocuklarına toplu tecavüz etti

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yapılan araştırmaya göre, Hızlı Destek Güçleri (RSF) üyelerinin saldırılarından bazıları o kadar acımasızdı ki, kadınlar ve kız çocukları “tecavüz eylemiyle ilişkili şiddet nedeniyle” öldüler.

Hartum'un RSF tarafından ele geçirilen bölgelerindeki kadın ve kız çocuklarının anlattıkları, birçoğunun kaçırıldığını, işkence gördüğünü ve seks kölesi olarak hapsedildiğini gösteriyor. Anneler kızlarını korumaya çalışırken tecavüze uğradı.

Rapora göre bazı kızlar saldırıya uğramamak için RSF savaşçılarına bakire olmadıklarını ve evli olduklarını söylediler.

HRW Afrika Boynuzu Direktörü Laetitia Bader, “RSF Sudan'ın başkentindeki yerleşim bölgelerinde sayısız kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti, toplu tecavüzde bulundu ve evliliğe zorladı” dedi.

RSF ile Sudan ordusu arasında 15 ay önce patlak veren iç savaştan kısa bir süre sonra RSF Hartum ve kardeş şehirleri Omdurman ve Kuzey Hartum'un bazı bölgelerini ele geçirdi.