Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ahmet Münir EREN 12.06.2024 12:00 Güncelleme: 12.06.2024 13:44

Horoz Bollore Logistics Taşımacılık A.Ş hisselerinin satışı

Horoz Bollore Logistics Taşımacılık A.Ş hisselerinin satışına dair, hisse devir sözleşmesi imzalandı.
Horoz Bollore Logistics Taşımacılık A.Ş hisselerinin satışı

Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''2000 yılında Fransız taşımacılık ve lojistik alanında faaliyet gösteren Bollore Logistics ile ortak olarak kurduğumuz yüzde 47,95 payına sahip olduğumuz ve uluslararası deniz ve hava taşımacılığı (forwarding), proje kargo taşımacılığı ve dahili konteyner taşımacılığı alanlarında faaliyet gösteren Horoz Bollore Logistics Taşımacılık A.Ş'nin hisselerinin satılması için 04.03.2024 tarihinde bağlayıcı bir ön teklif imzalandığı hususunda izahnamemizde bilgi paylaşılmıştı. Bu pay devir işlemi, izahnamemizde de yer verdiğimiz üzere, Bollore Logistics grubunun global bazda CMA CGM tarafından satın alınmasının bir parçası olarak ortaya çıkmıştır.

Yönetim kurulumuzun 11.06.2024 tarihli kararıyla, bugün, şirketimiz, Horoz Bollore Logistics Taşımacılık A.Ş'nin yüzde 47,95'ine denk gelen payının Bollore Logistics'e satışına yönelik hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır.

Sözleşme uyarınca, Horoz Bollore Logistics Taşımacılık A.Ş'de sahip olduğumuz Horoz Bollore Logistics Taşımacılık A.Ş sermayesinin yüzde 47,95'ine denk gelen 31.03.2024 tarihli ara dönem finansal rapora göre toplam 61.878.690 TL nominal değerli paylar, bedeli pay devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte nakden ve peşin olarak tahsil edilmek üzere ve kapanış tarihi esas alınarak hazırlanacak bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolardaki net borç ve net işletme sermayesi tutarları üzerinden uyarlamaya tabi olmak koşuluyla 16.270.459 ABD Doları karşılığında Bollore Logistics'e devredilmesi hususunda anlaşılmıştır. Devir işlemleri, başta Rekabet Kurumundan izin alınması dahil belirli kapanış koşullarına tabi olacaktır. İşlemlerin önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Pay devri yapılan şirketin 31.03.2024 tarihi itibarıyla satış amacıyla elde tutulan maddi duran varlıklar altında sınıflandırılması nedeniyle, söz konusu hisse satışı, şirketimizin satış hacmi ve cirosunu olumsuz bir şekilde etkileyecek bir işlem olmayıp, şirket kaynaklarını artırıcı etki gerçekleştirmesi beklenmektedir. Uluslararası deniz ve hava taşımacılığı (forwarding), proje kargo taşımacılığı ve dahili konteyner taşımacılığı hizmetlerinin sağlanmasına Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri Tic. A.Ş bünyesinde hisse devir işlemi sonrası devam edilecektir.

Yukarıda belirtilen nominal değerler ve hisse devir sözleşmesinde ortaya çıkan tutarlar şirketimiz iş planında ve net nakit/borç hesaplamalarında halka arz hazırlık sürecinde söz konusu hisse devir sözleşmesi imzalanmamış olduğu için dikkate alınmamış olup, hisse devir işlemiyle oluşacak nakdin ek kaynak olarak şirket finansallarına girmesi planlanmaktadır.''