Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 13:00 Güncelleme: 14.08.2024 15:22

Hindistan'ın kutsal kentinde binlerce sokak lambası çalındı

Yerel basının Çarşamba günü bir polis şikayetine dayandırarak verdiği habere göre, Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde Hindular için kutsal bir şehir olan Ayodhya'da binlerce sokak lambası çalındı.
Hindistan'ın kutsal kentinde binlerce sokak lambası çalındı

Geçen hafta hazırlanan bir raporda Ram Yolu boyunca ağaçlara monte edilmiş 3 bin 800 bambu ışığın ve Bhakti Yolu'na monte edilmiş 36 projektör ışığının çalındığı belirtildi.

Bu iki cadde, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin bu yılın başlarında, kasabada doğduğuna inanılan tanrı Ram'a adanmış bir tapınağın çok ses getiren açılışı öncesinde bir roadshow düzenlediği kasabanın merkezinden geçiyor.

Hindustan Times'a göre çalınan ışıkların maliyetinin yaklaşık 5 milyon rupi (yaklaşık 60 bin $) olduğu tahmin ediliyor. Şikayette bulunan müteahhide göre, "19 Mart'a kadar tüm ışıklar oradaydı, ancak 9 Mayıs'ta yapılan bir incelemenin ardından bazı ışıkların eksik olduğu tespit edildi."

Ayodhya bu yılın başlarında Ram tapınağının görkemli açılış töreni sırasında ilgi odağı olmuştu. Törene aralarında politikacılar, ünlüler ve iş dünyası liderlerinin de bulunduğu yaklaşık 8 bin konuk katılmıştı.