Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.07.2024 17:01 Güncelleme: 22.07.2024 16:33

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan CHP Milletvekili Başarır'ın iddialarına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Bakan Mehmet Şimşek hakkındaki iddialarına yönelik açıklama yayımladı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan CHP Milletvekili Başarır'ın iddialarına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın 04 Temmuz'da Bakan Mehmet Şimşek ile ilgili iddilarda bulunmuş ve aynı gün basın açıklaması ile cevap verildiğini bildirdi..

Milletvekili Başarır'ın Bakan Şimşek hakkında tekrar birtakım iddialarda bulunması üzerine bakanlık şu açıklamayı yayımladı:

"Bakanımızın evinin içinde, son on yıl içinde önemli herhangi bir tadilat yapılmamış satın alındığı haliyle kullanılmaktadır. Evin zemin katında ortaya çıkan nem sorunu, Bakanımızın görevde olmadığı 2020-2021 döneminde yapımcı firma tarafından su izolasyonu yapılarak sorun giderilmiştir.

Evin önündeki güneş enerjili otogaraj ile ilgili iddialara gelince; 2023 yılı mart ayında, Bakanımız, evinde yenilenebilir enerjiden faydalanmak için iki araçlık otopark alanının üstüne, dört tarafı açık, yaklaşık 40m2'lik yüzeyde çelik donatı üzerine 9,8 kw, güneş panelleri ve evin çatısı üzerine 10,2 kw güneş enerji panelleri monte etmek ve üretime geçirmek üzere, toplam 20 Kw güneş enerji sistemi yapılması için kamu ile işi olmayan, Ankara merkezli, güneş enerjisi konusunda uzman bir firmayla sözleşme imzalamıştır. Projenin otopark üstü tamamlanmış olup çatı üstü imalat işi ise çatının güçlendirme ihtiyacı nedeniyle halen devam etmektedir.

Bu çerçevede Ali Mahir Başarır'ın bahsettiği işlerden doğru olan ve halen devam eden tek kalem, güneş enerjisi işidir, bu işin maliyet bedeli olarak iddia edilen rakam çok afakidir. Zira gerçek sözleşme bedeli iddia edilen rakamın aksine piyasa fiyatları düzeyinde ve iddia edilen rakamlara oranla çok cüzidir."