Kitap 29.09.2023 17:29 Güncelleme: 29.09.2023 17:46

Hatırladın mı Beni?

"Bazen unuttuklarımız hatırlamaya en ihtiyaç duyduklarımızdır."
Hatırladın mı Beni?

"Hadi Elif, çık kabuğundan… Küçükken kenarlarını süslediğin defterlerden, büyüdüğünde yüzüne sürdüğün makyaj malzemelerinden, yıllar boyu sana öğretilen tüm sahte müfredattan, ailenin beklentilerinden, patronunun isteklerinden, dünyanın sana yüklediği tüm rollerden sıyrılıp, gerçeğin büyüdüğü bir dünyaya adım atma vakti. Hadi Elif, kalk yerinden, tüm öğretilenleri unutma, unutarak özünü hatırlama, zihnini değil yüreğini yeşertme zamanı şimdi. "

Hatırlamak insan aklının laneti gibi görülür, unutmak ise bir lütuf. Yoksa insanın bu kadar acıyazulme, kedere katlanması nasıl mümkün olabilirdi, değil mi? Peki, ya bu konuda bildiğimizi sandığımız her şey bir yanılsama ise?

Şimdiye dek doğru bildiklerinizle yüzleşmeye, öğretilenleri unutup, özünüzü hatırlamaya, unuttuğunuzu sanıp baskıladığınız her şeyi açığa çıkarmaya cesaretiniz var mı? O halde bu kitap tam size göre!

Size, çalıştığı plazanın katlarında yükseldikçe sorunlarının da üzerine basıp geçtiğini düşünenler… Size, kazanmayı yalnızca para kazanmakla eşdeğer görenler… Size, toplumun öğrettiği düzende kusursuz bir hayat yaşamasına rağmen içinde bir boşluk hissedenler… Ve sizeahlakı cinsiyete göre yontanlar… Size, çocukluğuyla kucaklaşamayanlar, acılarını baskılayanlar, başarıyı yalnızca başkalarının onayında arayanlar…

Ve size yüzleşmeye, yenilenmeye cesareti olanlar! Size, bize, hepimize bu kitap!

“Kendine odaklan, içine odaklan. Acına bak. Ona sahip çık. O sana yolu gösterecek.”

Hatırladın mı Beni? çocuklukta yaşadığımız travmaların yetişkin hayatımızda aldığımız kararları nasıl etkilediğini altı ana karakterin yaşamları üzerinden çarpıcı örneklerle anlatıyor. Toplumsal şartlandırmaların bizleri -toplumun hangi kesiminden olursak olalım- karar alma süreçlerimizde nasıl etkilediğini her birimizin yaşama ihtimali olan olaylara tanıklık etmemizi sağlayarak aktarıyor. Üstelik bütün bunları bir solukta okumak isteyeceğiniz bir hikâye dahilinde yapıyor! 

Duygudan duyguya geçerek, tahmin bile etmediğiniz konularda kendinizle yüzleşerek, geçmişin izlerinin bugünü nasıl şekillendirdiğine şaşırarak ama en önemlisi ne olursa olsun içinizdeki umuda tutunarak okuyacağınız çok katmanlı bir roman.

Pınar Gedik’in yazdığı Hatırladın mı Beni? Destek Yayınları’ndan çıktı. 

Arka Kapak Yazısı:

“Düş, en büyük gerçektir!”

– Stefano D’Anna

Adam ona bakıp dümdüz ve dingin bir tonda “Ben simyacı değilim...” dedi. 

“Kimseyi dönüştüremem. Ben sadece hatırlamana yardımcı olabilirim.

” Elif şaşkınlık içinde “Hatırlamaz mıyım?” dedi. “Ben unutmak için buradayım.

” Daron gülümsedi. “İşte bu dünyanın sorunu bu! Herkes kendinden, hayattan, ‘an’dan mutsuz. 

Ya hep geleceği düşünerek ileri sarmak istiyor, ya geçmişi düşünerek başa almak. Ve tüm bunları da unutarak başarmanın peşinde. Yaşadıklarını, acılarını hatta bazen kim olduğunu unutarak. Oysa çözüm unutmak değil, hatırlamak. Ruhun unuttuklarını hatırlamak...”

Hayatın içinde dönüp duran yalanlar, aldatmalar, önyargılar, korkular ve unutuşlar...

Ve tüm bunların karşısında dimdik duran sessiz bir başkaldırı: Hatırlama eylemi...

Bu kitap sistemin öğrettiklerinden sıyrılıp, derinlerde her zaman bilip de unuttuklarınızı hatırlamanız için yazıldı. 

Yazar Hakkında:

Pınar Gedik, 1976 yılında doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesi’ni ve Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. İtalya’da Moda ve İşletme üzerine yüksek lisans yaptı. Tanrılar Okulu’nun yazarı Profesör Stefano D’Anna’nın öğrencisi oldu; onun öğretileri ile “düş” yolculuğu başladı. Hayallerinin peşi sıra gittiği Londra, Şanghay ve Madrid’de yaşadı. Yurtiçinde ve yurtdışında global şirketlerde yöneticilik pozisyonlarında bulundu. İlk romanı Herkesin Hikâyesi 2006 yılında yayımlandı.

Şimdilerde iş yaşamının ve yazmanın yanı sıra üniversitelerde “Profesyonel Hayalcilik” konuşmaları yaparak gençleri hayallerini gerçekleştirmeye davet ediyor.