Ankara Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.02.2024 10:00 Güncelleme: 11.02.2024 12:17

Hamidiye Camisi yeniden ayağa kaldırılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ulus Telgraf sokağında yer alan eski adıyla "Tatarlar Cami" şimdi ki adı "Hamidiye Camisi"ni yeniden kent tarihine kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Hamidiye Camisi yeniden ayağa kaldırılıyor

İki kurumun işbirliği ile sürdürülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi cami Ankara tarihindeki yerini alacak.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, kent tarihinde önemli bir yeri olan ve Ulus Telgraf Sokağı’nda yer alan Hamidiye Cami’deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Hamidiye camisi yeniden ayağa kaldırılıyor

Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun onayı sonrası, 19. yüzyılın önemli yapılarından eski adı Tatarlar Cami şimdi ki adıyla Hamidiye Cami’nde rölave, restitüsyon ve restorasyon projeleri yapılıyor.

Abdülhamit Dönemi’nde Romanya’dan ve Bulgaristan’dan getirilen muhacirler için yaptırılan ve duvarlarının kerpiç çatısının ahşaptan yapılan tarihi camideki restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Ankara tarihindeki yerini alacak.