Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Nilay KARAKAŞ FİLİZ 01.08.2024 12:00 Güncelleme: 01.08.2024 12:58

Haliliye Belediyesi'nin kadınlara yönelik kursları devam ediyor

Şanlıurfa, 1 Ağustos (Hibya) - Haliliye Belediyesi bünyesinde yer alan Milletevlerindeki kurslar ile kadınlar meslek öğrenirken, kurslara katılım sağlayan annelerin çocukları ise akranlarıyla zaman geçiriyor.
Haliliye Belediyesi'nin kadınlara yönelik kursları devam ediyor

Haliliye Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrıcalıklarını hizmete sunduğu merkezler ile devam ettiriyor.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bünyesindeki Hanımlar Konağı ve Milletevlerinde meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunuyor.  

Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevlerinde el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim alıyor.

İlgilendikleri hobi kursundan aldıkları eğitim ile el emeklerini sergileyen kursiyer kadınlar, ürünlerini esere dönüştürerek, aile ekonomisine de katkı sunuyor. Kadınların ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan annelere ise kreş hizmetiyle kolaylık sağlanıyor.

Çocuklarını kreşe bırakan anneler, meslek öğrenirken, çocukları da yaşıtlarıyla zaman geçiriyor.

Öte yandan, Milletevlerinde katıldıkları kursu başarıyla tamamlayan kadınlara ise kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.