İş Dünyası Kaynak: Haber Merkezi 13.09.2024 09:55

Hager Group 2023 yılında 3,2 milyar euro ciro elde etti

Yüzden fazla ülkede faaliyet gösteren ve 1955 yılından bu yana akıllı evler, bina otomasyonu, güvenlik sistemleri ve bina kablo aksesuarları ile enerji yönetim ve dağıtım sistemlerine öncülük eden Hager Group; başarılı yatırımları ile tüm dünyada 3,2 milyar Euro ciro elde ederek 2023 yılını yüzde 12,3'lük bir büyüme ile kapattı. Sürdürülebilir büyüme çalışmaları doğrultusunda Eficia ve PmFlex'i de bünyesine katan marka, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında ise Ecovadis Gold ile ödüllendirildi.
Hager Group 2023 yılında 3,2 milyar euro ciro elde etti

Enerji yönetim ve dağıtımından kablo yönetimine, güvenlik sistemlerinden bina otomasyonuna kadar birçok alanda teknoloji odaklı ürün ve hizmetler geliştiren Hager Group, şirketin sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda önemli gelişmeleri içeren 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. 10 ülke, 22 üretim merkezinde, 13 binden fazla çalışanı ile faaliyetlerini sürdüren grup; 2023 yılında sürdürülebilir büyüme çalışmaları doğrultusunda SAP S4/HANA'ya başarılı bir geçiş yaparken, Eficia ve PmFlex şirketlerini de bünyesine dahil etti. Çevresel sürdürülebilirliği sağlamak için de birçok çalışmaya imza atan Hager Group, bu çalışmalar çerçevesinde Ecovadis Gold ile ödülünün sahibi oldu. 

“Fırsatları göz önünde bulundurarak sürdürülebilir büyüme yolunda çalışmaya devam ediyoruz”

Sürdürülebilirlik raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hager Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, “Sürdürülebilirlik, tüm Hager ülkelerinin en önemli ortak önceliği. Türkiye Hager Grup olarak, tüm iş süreçlerimizi global sürdürülebilirlik politikalarımıza uygun şekilde yürütüyoruz. Ofislerimizde karton kullanımını sıfıra indirdik. Basılı malzeme kullanmıyoruz, tüm süreçlerimizi dijital platformlara taşıdık. Enerji izleme konusuna özel bir önem veriyoruz ve enerjinin verimli kullanımı için uygulamaları şirket genelinde hayata geçirdik ” diye konuştu.

Blue Planet Organizasyonu işbirliği ile çalışanlara temel çevresel sürdürülebilirlik eğitimleri verildi

Hager Group, yaptığı araştırmalar sonucunda, çevresel etkilerin artışındaki başlıca nedenleri  madencilik sektöründeki enerji tüketimi ve satılan ürünler olarak  belirledi. Bu doğrultuda, Blue Planet Organizasyonu (BPC) ile işbirliği yaparak çalışanlara kapsayıcı ve işlevsel eğitim programları geliştirdi. Tüm beyaz ve mavi yakalı çalışanların, grubun kurumsal üniversitesi Hi! üzerinden bu programlara erişimini sağlayan grup eğitimlerde, temel çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri, karbon ayak izi farkındalığı ve en iyi iş yeri uygulamalarına yer verdi.