Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.08.2024 18:00 Güncelleme: 02.08.2024 11:44

Guterres: Herkesi bölgesel gerilimin azaltılması yönünde çalışmaya davet ediyorum

New York, 1 Ağustos (Hibya) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ortadoğu'daki tarafları uzun vadeli barış ve istikrar için bölgesel gerilimin azaltılması yönünde kararlılıkla çalışmaya çağırdı.
Guterres: Herkesi bölgesel gerilimin azaltılması yönünde çalışmaya davet ediyorum

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in işgali altındaki Golan'da, Güney Beyrut'ta ve Tahran'da görülen saldırıların; Gazze'de ateşkese, İsrailli rehinelerinin serbest bırakılmasına, Filistinlilere yönelik insani yardımın büyük ölçüde artırılmasına ve Lübnan ile Mavi Hat boyunca sükunetin sağlanmasına yönelik çaba gösterilmesi gereken bir anda tehlikeli bir tırmanışı temsil ettiğini vurguladı.

Sürekli olarak herkesin azami itidal göstermesi çağrısında bulunduğını hatırlatan Guterres, "Ancak, bu son derece hassas dönemde yalnızca itidalin yeterli olmadığı giderek daha açık hale geliyor. Herkesi, uzun vadeli barış ve istikrar için bölgesel gerilimin azaltılması yönünde kararlılıkla çalışmaya çağırıyorum." dedi.

Guterres, uluslararası toplumun, siviller üzerinde yıkıcı etkiler yaratabilecek ve tüm Ortadoğu'yu felakete sürükleyebilecek eylemleri acilen önlemek için birlikte çalışması gerektiğine dikkat çekerek "Bunu yapmanın yolu, bölgesel gerilimi azaltmak için kapsamlı diplomatik adımlar atmaktır." açıklamasını yaptı.