Halkbank web
Ekonomi Kaynak: UĞUR ONUR URHAN 10.08.2024 11:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:51

Gülşah Alakuş, Takeda Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğüne atandı

Takeda Türkiye'nin yeni İnsan Kaynakları Direktörü Gülşah Alakuş, 26 yıla uzanan tecrübesi ile İnsan Kaynakları süreçlerine liderlik edecek.
Gülşah Alakuş, Takeda Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğüne atandı

Takeda Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları Direktörü Gülşah Alakuş, 26 yıla uzanan tecrübesi ile İnsan Kaynakları süreçlerine liderlik edecek.

Takeda’nın küresel düzeyde geliştirdiği yenilikçi tedavi yöntemlerini Türkiye’deki hastalarıyla buluşturan Takeda Türkiye’nin başarılı kadrosuna Gülşah Alakuş katıldı. 

İş hayatına 1999 yılında Turkcell’de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başlayan Gülşah Alakuş, aynı yıl Digiturk’e geçerek 2007 yılına kadar İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yaptı. İlaç sektöründeki kariyerine 2007 yılında Wyeth’te başlayan Alakuş, daha sonra Pfizer, Polpharma ve Alexion’ın İnsan Kaynakları süreçlerinde farklı kademelerde görev aldı. Küresel organizasyonların İnsan Kaynakları süreçlerinin yerelde yönetimi, bölgesel yönetimler, değişim yönetimi ve kültür çalışmaları gibi alanlarda uzmanlaşan Alakuş, Alexion Türkiye’deki kariyeri süresince İnsan Kaynaklarının yanı sıra Kurumsal İletişim süreçlerine de liderlik etti. 2023 yılında Takeda’ya transfer olan ve Takeda İnsan Kaynakları alanında bölgesel yönetim sorumluluğu üstlenerek, Kazakistan, Rusya, Belarus ve Türkiye’nin İnsan Kaynakları stratejilerini geliştirmekte görev alan Alakuş Temmuz ayı itibariyle Takeda Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne atandı.

Gülşah Alakuş, İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olduktan sonra London School of Economics and Political Science’ta yüksek lisans eğitimini MBA üzerine tamamladı. Eğitim ve gelişimine, Academy of Executive Coaching enstitüsünden yönetici koçluğu, takım koçluğu ve Gestalt koçluğu programları alarak devam etti ve yönetici koçluğu alanında EMCC Derneği’nden akredite koçluk ünvanı kazandı.

Takeda Global hakkında:

Takeda olarak, insanlar için daha sağlıklı, dünya için daha parlak bir gelecek sunmaya odaklanıyoruz. Gastroentereloji ve inflamasyon, nadir hastalıklar, plazma türevli tedaviler, onkoloji, nörobilim ve aşılar dahil olmak üzere temel terapötik iş alanlarımızda yaşamı değiştiren tedavileri keşfetmeyi ve sunmayı hedefliyoruz. İş ortaklarımızla birlikte, dinamik ve geniş kapsamlı araştırma programımız aracılığıyla hasta deneyimini iyileştirmeyi ve tedavi seçeneklerine yeni bir kapı açmayı amaçlıyoruz. Merkezi Japonya'da bulunan, “Bütünlük, Adalet, Dürüstlük ve Azim” değerlerimiz ışığında ilerleyen, Ar-Ge odaklı lider bir biyofarma şirketi olarak hastalara, çalışanlarımıza ve gezegene olan bağlılığımız bize rehberlik ediyor. Yaklaşık 80 ülkedeki ekibimiz, amacımız doğrultusunda çalışıyor ve iki yüzyıldan fazla bir süredir bizi biz yapan değerlerle ilerliyor. 

Daha fazla bilgi almak için www.takeda.com