Kültür Sanat Kaynak: Musa ALİOĞLU 19.04.2024 14:12

Grand Pera'da ilk gösterimle dövme sevenlerle buluşacak

Türkiye' nin ilk ve tek uluslararası dövme festivali "6'ncı " İstanbul Tattoo Conventıon" da ( 26 Nisan Cuma, saat 14.30 ) "Güneydoğu'nun 60 yaşından daha da yaşını almış hala dövme yapma geleneğini sürdüren kadınlar" ın geleneksel yöntemler ile yaptıkları dövmeleri 'Daq' ve hazırlık aşamasını anlattıkları " Aşkın Tendeki Yansıması 'İZ' " belgeseli Grand Pera'da izleyici ile buluşacak.
Grand Pera'da ilk gösterimle dövme sevenlerle buluşacak

Güneydoğu Bölgesinin tarihine dayanan geleneksel motiflerden sanatın sınırlarını zorlayan zorlu  tekniği ile "Daq", dövme camiasında gelenek ve yeniliğin kaynaşmasını sağlıyor. Tattoom Gallery sponsorluğundaki antropolojik derinliği olan bu belgesel, dövmenin yapılışı ve mürekkebin hazırlanışına kadar dövme yapmanın zorlu sürecine tanık oluyor.

Tattoom Art Gallery sponsorluğunda düzenlenen ünlü Antropolog Ahmet Yavuklu’nun “Daq”  belgeseli,   gelen izleyicilerin soru - cevapları  ile son bulacak.

“ Daq “ ;  uygulayıcılarının ve bölge halkının becerilerini, özverilerini ve ruhani ihtiyaçlarını vurguluyor. Kadim Kültür Daq, kişisel bir ifade biçimi olmanın ötesinde, bireysel kimlikleri, inançları ve kültürel bağları yansıtan görsel anlatılar olarak da hizmet vermektedir. Daq, Güney Doğulu kadınların ve erkeklerin derilerine kazınmış sayısız hikayeyi gün yüzüne çıkararak bölgedeki vücut sanatıyla ilgili köklü kültürel önemi ve toplumsal algıları ortaya çıkarıyor.

 

14.00 kapı açılış

14.30 belgesel gösterimi

15.15 seminer + soru cevap

Etkinlik sonuna kadar Gün boyu Daq uygulaması