Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 11:00 Güncelleme: 16.09.2024 08:57

Gönül Elçileri projesi dünyaya anlatılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen "Gönül Elçileri" projesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek üst düzey yan etkinlikle tüm dünyaya anlatılacağını bildirdi.
Gönül Elçileri projesi dünyaya anlatılacak

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen "Gönül Elçileri" projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek üst düzey yan etkinlikle tüm dünyaya anlatılacak.

New York'ta Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilecek etkinlikte, Türkiye'nin koruyucu aile hizmet modeli, diğer ülkelerin cumhurbaşkanı eşlerine, bakanlarına, Birleşmiş Milletlerin ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yetkililerine anlatılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ev sahipliğinde ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde UNICEF Genel Merkezi’nde "Bir Denizyıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet" başlığı ile düzenlenecek yan etkinlikte koruyucu aile konusunda küresel anlamda bir seferberlik çağrısı da yapacak.

Koruyucu aile hizmetinin sağlıklı toplumun devamına olan etkisi üzerinde durulacak etkinlikte, Türkiye'de başarıyla yürütülen ve özellikle Türk cumhuriyetleri ve Afrika ülkeleri tarafından büyük ilgiyle karşılanan koruyucu ailelik modeli ve uygulamalarına yönelik bilgi ve tecrübeler aktarılacak.

Proje ile devlet ve ailelerin el ele çalışması ve aile bakımından yoksun çocukların yetiştirilme sorumluluğunun paylaşılmasıyla her çocuğa sevgi dolu bir yuvanın verilmesi hedefleniyor.