Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: TRT Haber 17.07.2024 11:50

Göçmen kaçakçılarına Kalkan-26 operasyonu: 5 tutuklu

İstanbul'da göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik "Kalkan-26" operasyonu düzenlendi. Operasyonda 5 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve 5'i de tutuklandı. Bu organizatörlerle anlaştıkları tespit edilen 94 düzensiz göçmen de yakalandı.
Göçmen kaçakçılarına Kalkan-26 operasyonu: 5 tutuklu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, İstanbul’da göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik "Kalkan-26" operasyonu düzenlendi.

Operasyonda 5 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve 5'i de tutuklandı.

Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; TEM otoyolu Edirne istikameti üzerinde Büyükçekmece mevkiinde durdurulan bir araca yönelik "KALKAN-26" operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon sonucu; tır sürücüsü A.G. ile göçmen kaçakçılığı organizatörleri T.K., C.E., R.H. ve B.T. göçmen kaçakçılığı suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.