Giresun 27.11.2023 17:50

Giresun'da fırtına sonucu yükselen dalgalar zarara yol açtı

Giresun'un, Karadeniz sahilindeki ilçesi Tirebolu'da fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu.
Giresun'da fırtına sonucu yükselen dalgalar zarara yol açtı

Giresun'un, Karadeniz sahilindeki ilçesi Tirebolu'da dünden itibaren etkili olan fırtına sebebiyle denizin yükselmesi sonucu şehir içi yolu suyla kaplandı.

Dalgalar, Yeniköy Mahallesi sahil kesimindeki sosyal alanlara da zarar verdi.

Çevre yolundan ilçeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, ulaşım Tirebolu 42. Gönüllü Alayı Tüneli ve Karadeniz Sahil Yolu'ndan sağlanıyor.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, Tirebolu Belediyesi ekipleri suların tahliyesi için çalışma yürütüyor.

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, gazetecilere, saat 11.00 sıralarında fırtınanın etkisiyle denizde oluşan dalgaların ciddi hasara yol açtığını söyledi.

Büyük bir afet yaşadıklarını belirten Takır, "Sahildeki işletmeler zarar gördü. 2-2,5 kilometrelik alanda tutar dalımız yok. Gerekli destekler sağlanırsa kısa zamanda yaralarımızı sararız. Şükürler olsun, ölü ya da yaralımız yok. Ama hasarımız çok. Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik." diye konuştu.

Fırtınanın yol açtığı hasar tespit ediliyor

Giresun Valiliğince yürütülen çalışmalarda ilk belirlemelere göre, il genelinde 157 yapının çatısı fırtına nedeniyle uçtu, 3 ilçede ormanlık alanlarda çıkan örtü yangınları söndürüldü.

Giresun Belediyesi de hasarların giderilmesi için çalışma yürütüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, şiddetli rüzgarın yol açtığı hasarlara hızla müdahale edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşların güvenliği için anında harekete geçen belediye ekipleri, olumsuz etkilerin önüne geçmek adına hızlı ve etkili çalıştı. Saatteki hızı 100 kilometreyi aşan ve gün boyu devam eden şiddetli fırtına sebebiyle devrilen ağaçlara belediye ekipleri derhal müdahale etti. Fırtına nedeniyle çeşitli mahallelerde yollara devrilen ve trafiği aksatan ağaçlar, ekiplerin motorlarla kesimi ve çatı molozlarının kaldırılmasıyla hızla temizlendi."

İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dünkü fırtına nedeniyle merkez, Keşap, Bulancak, Tirebolu, Yağlıdere ve Dereli ilçelerinde 12 kişi yaralandı.

Hastanelere kaldırılan bu kişilerden 9'u ayakta tedavi edildi, biri çocuk 3 kişinin tedavisi ise Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.

Trabzon

Trabzon'un Ortahisar, Akçaabat, Maçka, Yomra, Araklı, Sürmene, Of, Hayrat, Dernekpazarı, Çaykara, Tonya ve Beşikdüzü ilçelerinde de dün fırtına etkili oldu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, yangın, çatı, tabela, ağaç ve direk düşmesi ile trafik kazası olmak üzere 318 olaya müdahale etti.