Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 17.07.2024 15:00 Güncelleme: 17.07.2024 15:31

Gelecek-Saadet Grubu Milletvekili Temurci, tasarruf kanun teklifini eleştirdi

Gelecek-Saadet Grubu İstanbul Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Selim Temurci, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kamuoyunda tasarruf kanun teklifi olarak bilinen düzenlemeyi eleştirdi.
Gelecek-Saadet Grubu Milletvekili Temurci, tasarruf kanun teklifini eleştirdi

Gelecek-Saadet Grubu İstanbul Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Temurci, Türkiye'nin derin bir ekonomik krizle mücadele ettiğini ve bu süreçte 85 milyon vatandaşın tasarruf tedbirlerini merakla takip ettiğini belirtti.

Konuşmasına tasarruf kanun teklifinin önemini vurgulayarak başlayan Temurci, mevcut ekonomik krizle mücadele eden Türkiye'nin, bu krize karşı nasıl bir tasarruf politikası uygulayacağını ve Meclis'in nasıl bir yasa çıkaracağını milletin yakından takip ettiğini söyledi.

Temurci, vatandaşların en çok yoksulluk ve pahalılıktan şikayet ettiğini, ayrıca lüks ve şatafat içindeki kamu yöneticilerinden de rahatsızlık duyduğunu belirterek, milletin, tasarruf kanun teklifiyle birlikte devletin de kemer sıkma politikalarını uygulamaya başlayacağını görmeyi beklediğini ifade etti.

Tasarruf kanun teklifinin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirten Temurci, kapsamlı ve millette heyecan uyandıracak bir tasarruf kanununun Meclis'e sunulmasının önemine dikkati çekti.

Tasarrufun temeli olarak, kaynakların etkin ve verimli alanlara yatırılması gerektiğini vurgulayan Temurci, tasarrufu sağlamak için daha güçlü bir demokrasi ve daha güçlü bir hukuk devletinin inşa edilmesi gerektiğini söyledi.