Eğitim Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 10.04.2024 07:00

Geleceğine Zemin Yarat Öğrenci Proje Yarışmasının 10. Dönemi Sonuçlandı!

Gerflor Türkiye'nin desteklediği Geleceğine Zemin Yarat öğrenci proje yarışmasının 10. dönemi sona erdi! Türkiye ve KKTC'den mimarlık lisans programı öğrencilerinin yoğun ilgisi ile 150'den fazla başvuru alan yarışma, 16 Mart Cumartesi günü Aura İstanbul'da final jürisi ve ödül töreniyle tamamlandı.
Geleceğine Zemin Yarat Öğrenci Proje Yarışmasının 10. Dönemi Sonuçlandı!

Gerflor Türkiye’nin desteklediği Geleceğine Zemin Yarat, geleceğin mimar adaylarına ufuklarını genişletecek unutulmaz bir seyahat imkanı sunmayı hedefleyen, yarının kentlerini, mekanlarını ve tasarım parametrelerini belirleyecek gençlere değerli bir katkı sağlamayı amaçlayan bir öğrenci proje yarışmasıdır.

10. dönem jüri üyeleri Ayhan Böyür, Cem Sorguç, Durmuş Dilekci, Ece Ceylan Baba, Esin Tercan, Kurtul Erkmen ve Serter Karataban oldu. Jüri üyeleri, 150’den fazla başvuru alan yarışmanın değerlendirme sürecinde yoğun bir konsantrasyon ve özveri ile çalıştı.

Yarışmanın ilk değerlendirme aşaması 29 Şubat Perşembe günü Gerflor Türkiye Showroom’unda başladı. Değerlendirme süreci 11 Mart Pazartesi günü sonuçlandı ve 5 proje sahibi öğrenci final jürisinde sunumlarını yapmak üzere Aura İstanbul’a davet edildi.

Finalistler:

  • Aleyna Balamir - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • Archad Moubyne Darankoum - Uludağ Üniversitesi
  • Ezgi Özdil - Yıldız Teknik Üniversitesi
  • Feride Ayeş - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • Yaren Gülbey - Eskişehir Teknik Üniversitesi

16 Mart Perşembe günü Aura İstanbul’da gerçekleşen öğrenci sunumları ve final değerlendirmesinin sonucunda birincilik ödülü olan programlı seyahat bursunun kazananı Feride Ayeş oldu. Jüri özel ödülünü ise Archad Moubyne Darankoum kazandı.