Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.08.2024 17:00 Güncelleme: 27.08.2024 10:19

Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, PDD Holdings'in, bugün açıkladığı üç aylık finansallarına göre uluslararası platformu Temu'daki güçlü büyümeye rağmen, Çin'in Pinduoduo isimli e-ticaret platformundaki zayıf tüketici harcamalarının etkisiyle gelir tahminlerini kaçırdığını duyurdu.
Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım’ın değerlendirmesine göre, PDD Holdings Inc. (PDD), PDD Holdings, bugün açıkladığı üç aylık finansallarına göre uluslararası platformu Temu'daki güçlü büyümeye rağmen, Çin’in Pinduoduo isimli e-ticaret platformundaki zayıf tüketici harcamalarının etkisiyle gelir tahminlerini kaçırdı.

Gedik Yatırım değerlendirmesinde şu bilgilere yer verdi:

"Şirket, ikinci çeyrekte yıllık yüzde 86 büyüme ile 13,36 milyar dolar gelir açıkladı. Bu da ortalama analist tahminlerinin 610 milyon dolar altında kaldı. Hisse başı kar 3.20 dolar ile 2.79 dolarlık beklentilerin üzerinde geldi. Net gelir ise 32 milyar yuan oldu ve 27,5 milyar yuan olan tahminleri aştı. PDD’nin hisse fiyatı, New York'taki ön piyasa işlemlerinde yüzde 12 kadar düştü.

"NVIDIA (NVDA) , Nvidia, 28 Ağustos Çarşamba günü ABD seansı kapandıktan  sonra 2025 mali yılının ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayacak. Beklentilere göre açıklanacak finansallarda gelirlerin yıllık bazda 2 kattan fazla artış göstererek 28,84 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Net gelirinin de geçen yılın aynı dönemine göre iki katından fazla artarak 14,95 milyar dolara ulaşması bekleniyor. NVDA hissesi son üç yılda yüzde 487, yıl başından bu yana ise yüzde 161 oranında değer kazandı. Bu etkileyici yükseliş göz önüne alındığında, NVDA'nın son dokuz çeyreğin sekizinde tahminlerin üzerinde karlılık açıklamayı başardı. Öte yandan yatırımcılar, şirketin bilanço sunumunda veri merkezi büyümesinin devam edip etmediği ve yeni Blackwell yapay zeka (AI) çipine ilişkin bildirilen gecikmelerle ilgili güncellemeleri yakından takip edecek.

"XPeng Inc. (XPEV), Çinli otomobil üreticisi XPeng'in kurucu ortağı ve CEO'su He Xiaopeng, yaklaşık 13.5 milyon dolar değerinde hisse alımı yaptı ve sahiplik payını yaklaşık yüzde 18.8'e çıkardı.1 milyon adet A Sınıfı adi hisse için toplamda yaklaşık 3.5 milyon dolar tutarında bir işlem gerçekleşti. Buna ek olarak, CEO, tamamen kendi mülkiyetindeki Galaxy Dynasty Limited aracılığıyla yaklaşık 1.42 milyon ADS (Amerikan Depo Sertifikası) satın aldı. Her ADS'nin ortalama fiyatı 7.02 dolar olup, toplamda yaklaşık 10 milyon dolar harcandı. Haberin etkisi ile XPeng hisseleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 5.56 oranında bir artış gösterdi."