Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.08.2024 08:00 Güncelleme: 08.08.2024 20:04

Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım'ın raporuna göre Upstart'ın ikinci çeyrek ortalama analist tahmini olan (-0.39) dolarlık hisse başı zarardan daha az (-0.17) dolar hisse başı zarar açıkladı.
Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri için yaptığı değerlendirmede şu ifadeler yer aldı:

"The Walt Disney Company (DIS) Bugün piyasa açılış öncesi kendi mali  yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansallarını açıklayan Disney'in hisse başına kazancı 19 dolarlık konsensüs tahmininin ve geçen yılki 1.03 doların üzerinde 1.39 dolar olarak gerçekleşti. Disney+ Core aboneleri yıllık %1 artışla 118.3 milyona ulaşarak  117.5 milyonluk konsensüs tahmininin üzerinde açıklandı.  Disney+ Hotstar aboneleri %1 düşüşle 36.3 milyonluk konsensüs tahmininin altında 35.5 milyona geriledi. Toplam Disney+ aboneleri ise 154.5 milyon olarak bildirildi. Bildirilen Toplam Disney+ abone sayısı 154.6 milyonluk konsensüs tahmininin altında kaldı.  Toplam Hulu aboneleri %2 artışla 51.2 milyona ulaştı ve 50.4 milyonluk konsensüs tahminini aştı. Disney CEO'su Robert Iger, bu çeyreğin hem gişede hem de DTC'de Eğlence segmentindeki mükemmel sonuçlarla desteklenen güçlü bir çeyrek olduğunu ve  birleşik yayın işlerinde ilk kez kar ettiklerini söyledi.

Upstart Holdings, Inc. (UPST) Upstart'ın ikinci çeyrek ortalama analist tahmini olan (-0.39) dolarlık hisse başı zarardan  daha az (-0.17) dolar  hisse başı zarar açıkladı. İkinci çeyrek zararı ilk çeyrekteki (-0.31) dolara kıyasla daraldı. Gelir 127.6 milyon dolar ile 124.5 milyon dolarlık konsensüs tahmininin üzerinde açıklandı.  Gelir 138.1 milyon dolara ulaştı.  Şirket geliri geçen yılın aynı döneminde ise  135.8 milyon dolar düzeyindeydi. Upstart, 3. çeyrek için 135,3 milyon dolarlık konsensüsün üzerinde 150 milyon dolarlık gelir rehberliği sundu. Şirket  2. çeyrekte bildirilen -9,3 milyon dolara kıyasla -5 milyon dolarlık düzeltilmiş FAVÖK ve   4. çeyrekte ise pozitif FAVÖK beklediğini açıkladı. Upstart Holdings hissesi, şirketin beklenenden daha iyi 2. çeyrek sonuçları bildirmesi ve 3. çeyrek için güçlü bir rehberlik yayınlamasının ardından %22'den fazla arttı.

Süper Micro Computer (SMCI) Cari yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansallarını açıklayan Süper Micro Computer hisseleri Salı günü kazançlarını silerek bugün açılış öncesi işlemlerde %15’e yakın değer kaybetti. Bu düşüş, bilgi teknoloji şirketinin karışık gelen bilançosu  ve beklentileri aşan gelir tahminini açıklamasının ardından gerçekleşti.  30 Haziran'da sona eren dönemde, Super Micro, gelirlerinin geçen yıla göre %100'den fazla artarak 5.31 milyar dolara yükselmesiyle birlikte düzeltilmiş bazda hisse başına 6.25 dolar kazanç sağladı. Piyasa şirketin 5,3 milyar dolar gelir elde ederek hisse başına 8,14 dolar kar açıklamasını bekliyordu. Gelecek çeyrek için Super Micro, düzeltilmiş bazda hisse başına 6.69 ila 8.27 dolar kazanç beklerken, satışların 6 milyar ila 7 milyar dolar arasında olmasını öngörüyor. Analistler, takip eden çeyrek için hisse başına 7.68 dolar kazanç ve 5.47 milyar dolar gelir bekliyordu. Ayrıca, Super Micro'nun yönetim kurulu, 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak şekilde 10'a 1 hisse bölünmesini onayladı.

Airbnb (ABNB)  Çevrim içi konaklama hizmeti veren Airbnb dün piyasa kapanışı sonrası ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket hisseleri, ekonomik ortamın yumuşamasıyla birlikte tüketicilerin konaklama rezervasyonlarını önceden yapma isteksizliğini göstererek zayıf görünüm bildirmesi ile bugün açılış öncesi işlemlerde 15% negatif seyrediyor.   Şirket sunduğu rehberlikte üçüncü çeyrekte, şirket gelirinin %8-%10 artarak 3.67 milyar - 3.7 milyar dolar arasında olmasını beklediğini bildirdi., Bu tahmin  3.84 milyar dolar olan piyasa beklentisinin altında kaldı. Airbnb hisseleri, S&P 500 endeksinin -%6,7 kaybına kıyasla son bir ayda %-17,5 oranında değer kaybetti.

Tesla (TSLA)  Tesla, Çin Devlet Pazar Düzenleme İdaresinin bildirdiğine göre, Çin'de yaklaşık 1.7 milyon aracı geri çağıracak.  Sorunun, ön bagaj kapağının kilidinin açıldığını tespit edememe ihtimali ile ilgili olduğu ve bu durumun sürücünün görüşünü engelleyerek güvenlik endişelerine yol açtığı belirtiliyor. Otomobil üreticisi, Ekim 2020 ile Temmuz 2024 arasında yerel olarak üretilen Model 3 ve Model Y araçlarının yanı sıra 1.6 milyondan fazla ithal Model S ve Model X araçları için bir uzaktan yazılım düzeltmesi yapacağını bildirdi. Tesla, yazılım güncellemesi ile onarılamayan araç kullanıcılarıyla iletişime geçerek sorunu çözmek için alternatif yollar sunacak. Geçen hafta Tesla ABD'de, benzer bir sorun nedeniyle 1.85 milyon aracı geri çağırmıştı."