Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.08.2024 00:00 Güncelleme: 16.08.2024 07:52

Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetlerini değerlendirdi.
Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetlerinin analizini gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Walmart Inc. (WMT) Walmart’ın (WMT) İkinci çeyrek hisse başına karı beklentileri $0.02'lik bir farkla aşarak   0.67 dolar olarak açıklandı. Gelir 169.3 milyar dolar ile yıllık bazda yüzde 4.7 oranında genişleyerek 1.92 milyar dolar olan beklentileri aştı. Küresel e-ticaret satışları yüzde 21 büyüdü. Üçüncü çeyrek için net satışların yüzde 3.25 ile yüzde 4.25 arasında büyümesi bekleniyor, bu rakam yıllık yüzde 3.88'lik tahminin biraz altında kalıyor. 2025 mali yılı için görünümünü yükselten perakende devi net satışların daha önceki tahminin biraz üzerinde yüzde 3.75 ile yüzde 4.75 arasında büyümesi bekleniyor.

"Cisco Systems, Inc. (CSCO) Cisco Systems Inc, (CSCO) hisse senetleri, şirketin beklenenden daha iyi bir dördüncü çeyrek raporu açıklaması ve olumlu bir tahmin sunması sonrasında yüzde 7’e yakın yükseldi. Cisco, yüzde 10'luk yıllık gelir düşüşüne rağmen, kısmen son zamanlarda yapılan Splunk satın alımından kaynaklanan yüzde 14'lük güçlü bir sipariş büyümesi kaydetti. Şirket, 2025 yılı, ilk çeyrek için hisse başına kazancın ortalama $0.87 olmasını ve gelirin ortalama $13.75 milyar olmasını bekliyor. Bu rakamlar sırasıyla $0.85 ve $13.71 milyar olan tahminlerin biraz üzerinde. 2025 mali yılı gelir tahmini $55.6 milyar olarak belirlenmiş olup, bu beklentinin de konsensüs tahmini olan $55.61 milyar ile neredeyse uyumlu olduğu görülüyor.

"Alibaba Group Holding Limited (BABA) Alibaba Group Holding bugün açıkladığı kendi mali yılına ait birinci çeyrek gelirlerinde piyasa beklentilerini karşılayamadı. Şirketin iç pazar e-ticaret satışları, Çinli ekonomisindeki yavaşlamanın etkisi baskı altında kaldı. Şirket Mart 2023'te, tarihindeki en büyük değişikliği duyurarak, şirketi altı birime bölündü ve iç pazar e-ticareti dahil olmak üzere ana iş alanlarındaki odağını artırdı. Alibaba'nın uluslararası e-ticaret birimi gelirleri yüzde 32'lik bir artışla 29.3 milyar yuan oldu. Alibaba'nın bulut segmentindeki gelirleri, yapay zeka ile ilgili ürünlere olan güçlü talep sayesinde yüzde 6 artarak 26.55 milyar yuan oldu ve önceki çeyrekteki yüzde 3'lük büyümeyi aştı. Ancak Çin ekonomisine ilişkin uzun süredir devam eden belirsizlikle Alibaba ve JD.com gibi Çinli e-ticaret devlerini, tüketicileri çekmek için büyük indirimler ve promosyonlar yapmaya itti. Bu da, tüm perakende sektöründe marjları baskı altına aldı. Bilanço sonrası şirketin ABD'de işlem gören hisseleri, ön piyasada yaklaşık yüzde 4 düştü."