Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.08.2024 07:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:52

Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım'ın raporuna göre, Beyond Meat, bitki bazlı burger, tavuk ve diğer ürünlerine olan talebin zayıf kalmasına rağmen ikinci çeyrek satışlarının beklenenden daha iyi olduğunu bildirdi.
Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım'ın raporuna göre, Beyond Meat (BYND) Beyond Meat, bitki bazlı burger, tavuk ve diğer ürünlerine olan talebin zayıf kalmasına rağmen ikinci çeyrek satışlarının beklenenden daha iyi olduğunu bildirdi. Raporda şu verilere yer verildi:

''Gelir yıllık bazda yüzde 8,8 düşüşle 93.2 milyon dolar ile 87,8 milyon dolarlık beklentiyi aştı. Buna rağmen şirket geliri yıllık bazda dokuz çeyrekte üst üste düşüş gösterdi. Beyond Meat’in satış hacminin, ABD ve uluslararası pazarlardaki zayıf perakende ve gıda hizmeti talebi nedeniyle yüzde 14 düştüğü görüldü. Şirketin net zararı bir yıl önceki 53,5 milyon dolardan 34,4 milyon dolara veya hisse başına 53 sente düştü. Şirket ayrıca Çarşamba günü tam yıl gelir tahminini revize etti.  Net gelirlerin $320 milyon ile $340 milyon arasında olması beklenirken, bu tahmin  $322.41 milyon olan piyasa konsensüsünün  altında kaldı. Şirket daha önceki tahminini 315 milyon ila 345 milyon dolar arasında belirlemişti.

''Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.(TSMC) TSMC’nin Temmuz ayında geliri, yapay zeka ürünlerinde kullanılmak üzere yapay zeka çiplerine olan artan talep sayesinde geçen yıla göre yüzde 44.7 artarak $7.9 milyar oldu. TSM'nin ikinci çeyrek sonuçları tahminleri aşmıştı ve üçüncü çeyrek gelir görünümü, yapay zeka ürünleri için çiplere olan talepteki artış sayesinde tahminlerin üzerinde şekillenmişti. Şirket, üçüncü çeyrekte satışlarının akıllı telefonlar ve yapay zeka ile ilgili talebin güçlü olduğu en ileri düzey işlem teknolojileri sayesinde destekleneceğini bekliyor. Üçüncü çeyrek için analist beklentileri, TSMC gelirlerinin yüzde 37 olması yönünde şekillendi. Temmuz'daki sonuçlar TSMC'nin bu beklentileri aşabileceğini gösteriyor.

''Plug Power (PLUG) Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Plug Power’ın ikinci çeyrek net zararı, geçen yılın aynı çeyreğindeki $236.4 milyon, yani hisse başına $0.40 zarardan $262.3 milyon, yani hisse başına $0.36 zarara yükseldi. Şirket, bu zararın stratejik yatırımların yanı sıra yaklaşık $86 milyonluk nakit dışı masrafların etkisini yansıttığını belirtti. Gelir geçen yıla göre yüzde 45’lik bir düşüşle analistlerin konsensüs tahminlerinin oldukça altında 143 milyon dolar oldu.  Plug Power hisseleri yıl başından bu yana S&P 500'ün yüzde 9’luk yükselişine karşı yaklaşık yüzde 53,8 değer kaybetti.''