Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 19:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:51

Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri hakkında gerçekleştirdiği analizde şu ifadeler yer aldı:

"Applied Materials (AMAT), dün ABD seansı kapandıktan sonra açıkladığı üçüncü çeyrek mali sonuçları ile tahminleri aştı. Yarı iletken şirketi, hisse başına konsensüs tahmini olan 2,02 doların üzerinde 2,12 dolar kar bildirdi. Gelir 6,78 milyar dolar ile 6,67 milyar dolarlık tahminleri aşmayı başardı. Applied Materials, takip eden çeyrek için hisse başına kazancın ortalama 2,18 dolar olmasını bekliyor. Bu tahmin 2,15 dolarlık beklentilerin üzerinde. Şirket çeyreklik gelirinin ise tahminlerle uyumlu olarak ortalama $6,93 milyar olmasını öngördüğünü bildirdi.

Ancak gerçekleştirilen yapay zeka harcamalarına rağmen, Şirketin sunduğu gelir rehberliğinin yatırımcıların bir kısmını tatmin etmemesi sonrası şirket hisseleri açılış öncesi işlemlerde düşü yaşadı.

Stellantis (STLA) Reuters‘in haberine göre, Stellantis hissedarları şirketin envanter artışları ve diğer zayıflıkları gizleyerek, hayal kırıklığı yaratan mali sonuçlar açıkladığını ve bu durumun hisse senedi fiyatında düşüşe neden olduğunu iddiasıyla şirket aleyhine dava açtılar. Perşembe günü Manhattan  federal mahkemesine sunulan şikayette, Stellantis'in 2024'ün büyük bir kısmında "aşırı derecede olumlu" envanter, fiyatlandırma gücü, yeni ürünler ve operasyonel karlılık değerlendirmeleri yaparak hisse fiyatını yapay olarak şişirdiği belirtildi. Stellantis, Reuters'a gönderdiği e-posta açıklamasında, bu davanın dayanıksız olduğu ve şirketin kendini kararlı bir şekilde savunacağı açıklamasında bulundu.

Alibaba Group Holding Limited (BABA) Bloomberg News’in, konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı habere göre, Alibaba’nın da pay sahibi olduğu Ant Group, doktorlarla çevrimiçi danışmanlık sağlayan Haodf gibi bir platformla teknolojisini entegre etmeyi planlıyor. Ant Group, yapay zeka alanındaki varlığını artırarak Nisan ayında video üretim girişimi AIsphere'a 100 milyon yuan'ın üzerinde yatırım yaptı. Şirket, ayrıca bu teknolojiyi döviz işlemleri ve dolandırıcılık tespiti için de kullanıyor.

Alibaba hisseleri açıkladığı ikinci çeyrek bilançosu sonrası yaşadığı kayıpları telafi ederek açılış öncesi işlemlerde 2%’in üzerinde yükseldi."