Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 17:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:30

Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetlerini değerlendirdi.
Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetlerinin analizinde şu ifadelere yer verdi:

"Lowe's Companies, Inc. (LOW) ABD’li ev tadilat ürünleri perakendecisi Lowe's hisseleri, şirketin bugün açıkladığı ikinci çeyrek bilançosunun karışık bir görünüm sunması ve  yıl genelindeki satış tahminlerini aşağı yönde revize etmesi ile piyasa öncesi işlemlerde baskı yaşadı. Lowe's'un ikinci çeyrek karşılaştırmalı satışları analistlerin %4.11'lik bir azalma beklentisinin üzerinde bir düşüşle  %5.1 düştü. Şirket yıl genelinde toplam satışların yaklaşık 82.7 milyar ila 83.2 milyar dolar olmasını beklediğini bildirdi. Bu tahmin 84.2 milyar dolar konsensüs tahmininin altında kaldı.

Öte yandan mevsim koşulları tüketicilerin bahçeleri ve evleri için yenileme projelerini ertelemesi ile bu alanda faaliyet gösteren şirketinin satışlarını etkiledi. Home Depot’un geçen hafta yıllık kârda bir düşüş ve yıllık karşılaştırmalı satışlarda daha büyük bir azalma beklediğini göz önüne aldığımızda tüketici talebinin zayıf kaldığını söylemek mümkün.

TESLA (TSLA) Avrupa Birliği, Çin'den ithal edilen Tesla araçlarına %9'luk bir gümrük vergisi getirmeyi planladığını açıkladı. Bu, daha önce beklenen %20.8'lik vergiden daha düşük bir oran. Tesla'nın hisseleri haberin etkisi ile Salı günü piyasa öncesi işlemlerde %0.93 değer kazandı

AB, Çinli elektrikli araç üreticilerine verilen sübvansiyonların Avrupa şirketleri için haksız bir rekabet yarattığını belirtti. Bu vergi, batarya elektrikli araçların ithalatındaki %10'luk standart gümrük vergisinin üzerine eklenecek. Önerilen vergi taslağı, kesinleşmeden önce daha fazla tartışma ve onay gerektirecek. AB, tarifelere ilişkin gelen yorumlar doğrultusunda küçük bir ayarlama yapabileceğini belirtti. Tesla, aldığı sübvansiyonlara göre gümrük vergisinin yeniden hesaplanmasını talep etmişti. AB, diğer Çinli elektrikli araç üreticilerine yönelik nihai gümrük vergilerini %36.3'e kadar çıkarabilir, bu oran Temmuz'daki geçici %37.6'dan biraz daha düşük.

Palo Alto Networks (PANW) Palo Alto Networks dün ABD seansı kapandıktan sonra 31 Temmuz'da sona eren çeyreğe ait finansal sonuçlarını açıkladı. Santa Clara, Kaliforniya merkezli siber güvenlik şirketi hisse başına konsensüs tahmini olan 1.41 doların üzerinde 1.51 dolar kar açıkladı. Geliri ise yıllık %12'lik artışla 2.2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Geleceğe yönelik olarak, Palo Alto Networks, devam eden çeyrek için hisse başına kazancın 1.48 dolar civarında olmasını bekliyor Bu tahmin konsensüs tahmini olan 1.43 dolardan daha yüksek. Çeyrek için gelirin ise piyasa tahmini olan 2.11 milyar doların bir miktar daha üzerinde. 2.115 milyar dolar civarında olacağı öngörülüyor. Şirket 2025 mali yılı için gelir beklentisini ise 9.125 milyar dolar ile tahmin edilen 9.11 milyar doların üzerinde bildirildi. Şirket hisseleri beklentileri karşılayan bilançosu sonrasında %2.7 değer kazandı"