Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 17:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:36

Gedik Yatırım: LLY, hisse başı karının 1.16 dolar olan beklentilerin üzerinde

Gedik Yatırım, Eli Lilly and Company (LLY) İlaç üreticisi Eli Lilly'nin bugün açıkladığı İkinci çeyrek bilançosunda, hisse başı karının 1.16 dolar olan beklentilerin üzerinde 3.92 dolar olduğunu bildirdi.
Gedik Yatırım: LLY, hisse başı karının 1.16 dolar olan beklentilerin üzerinde

Gedik Yatırım'ın değerlendirmesine göre, Eli Lilly and Company (LLY) İlaç üreticisi Eli Lilly, bugün açıkladığı İkinci çeyrek bilançosunda, hisse başı karının 1.16 dolar olan beklentilerin üzerinde 3.92 dolar olduğunu bildirdi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

''Gelir şirketin geliştirdiği Mounjaro, Zepbound ve Verzenio ilaçlarındaki satışların etkisiyle yıllık bazda yüzde 36 artışla 11.3 milyar dolar ile 1.33 milyar dolarlık beklentileri aştı. Öte yandan şirketin popüler kilo kaybı ilacı Zepbound'ın satışları ilk kez bu çeyrekte 1 milyar $'ı geçti Şirket yıllık kâr tahminini yükselttiğini bildirdi. İlaç üreticisi 2024 için hisse başına düzeltilmiş karının önceki tahmin olan 13.50 $ ila 14 $ aralığının üzerinde 16.10 $ ila 16.60 $ olacağını tahmin ediyor. Şirket hisseleri açılış öncesi işlemlerde yükselerek yüzde 10’un üzerinde değer kazandı.

''Robinhood Markets, Inc. (HOOD) ABD’li finans şirketi Robinhood Markets açıkladığı ikinci çeyrek finansallarında hisse başına 0.21 $ kar ederek beklenen  0.15 $'ı aşarak  hem çeyreklik hem de yıllık bazda karını genişletti. İkinci çeyrek net gelir 642.6 milyon $ olan konsensüsü geçerek 2 milyon $ oldu. Aylık aktif kullanıcı sayısı, geçen yılın ikinci çeyreğinde 10.8 milyon'dan yüksek ancak birinci çeyrekteki 13.7 milyondan daha düşük olarak 11.8 milyon oldu. Kullanıcı başına ortalama gelir 113 $ ile yıllık bazda yüzde 35 artış gösterdi. İkinci çeyrek net faiz geliri, önceki çeyrekte 254 milyon $ ‘ın üzerinde 285 milyon $ oldu. Şirket hisleri piyasa tarafından olumlu karşılanan bilançosu sonrası bugün açılış öncesi işlemlerde yüzde 2,5 oranda primli seyrediyor.

''Monster Beverage (MNST)  Amerikan içecek şirketi Monster Beverage  hisseleri şirketin  ikinci çeyrek bilançosunun  konsensüs tahminlerini kaçırması ve talep baskıları konusunda uyarıda bulunmasının ardından düştü. Şirketin geliri yıllık bazda yüzde 2.5 artışla 1.9 milyar dolara yükseldi. Anacak  bu rakam konsensüs beklentisinin 110 milyon dolar altında kaldı. Çeyrek dönem için faaliyet geliri 527.2 milyon dolar olarak rapor edildi. Geçen yıl bu rakam 523.8 milyon dolardı. Hisse başına kar ise 0.41 dolar olarak bildirildi, bu kalem de konsensüs tahmini olan 0.46 doların altında kaldı. Monster Beverage hisseleri pre markette yüzde 7,4 negatif seyrediyor.

''INTEL (INTC) Intel açıkladığı ikinci çeyrek bilançosunda kazançlarını düşürdüğü, temettü ödemelerinin askıya alındığını bildirmiş ve iş gücünde yüzde 15’lik bir kesintiye gideceğini duyurmuştu. Şirket ile ilgili olumsuz görünüm devam ederken, Çarşamba günü hissedarlar Intel aleyhine dava açtı ve çip üreticisinin sorunları gizlediğini iddia etti. Hissedarlar, yanıltıcı veya yanlış bilgiler nedeniyle hisse senedi fiyatının 25 Ocak'tan 1 Ağustos'a kadar şişirildiğini iddia ettiler. San Francisco'daki federal mahkemede açılan dava, Silikon Vadisi teknoloji devi Intel ve CEO'su Patrick Gelsinger ile CFO'su David Zinsner'ı zayıf mali sonuçlara yol açan sorunları gizlemekle suçluyor. Hisse senedi fiyatındaki yüzde 30'luk düşüş, tek bir günde 32 milyar dolardan fazla piyasa değerini silip süpürdü. Intel hisseleri 7 Ağustos'ta 18.99 dolara düştü. Bu, ikinci çeyrek bilanço açıklamasından bu yana toplamda yüzde 34.6’lık bir düşüşe işaret ediyor.''