Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 16:00 Güncelleme: 26.07.2024 16:25

Gazze'nin bazı bölgelerinde tip 2 çocuk felcinin altı örneği tespit edildi

New York, 26 Temmuz (Hibya) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'nin bazı bölgelerinde tip 2 çocuk felcinin altı örneğinin tespit edildiğini açıkladı.
Gazze'nin bazı bölgelerinde tip 2 çocuk felcinin altı örneği tespit edildi

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre, Gazze'nin bazı bölgelerinde tip 2 çocuk felcinin altı örneğinin tespit edildiğini duyurdu.

Henüz felçli vaka tespit edilmediğini bildiren Lazzarini "Bu, bitmeyen sefalet yolculuğunda bir başka ciddi gelişmedir. Çocuk felci, çöken bir sağlık sistemi, temiz su + hijyen malzemesi eksikliği, aşırı kalabalık barınaklar ve çok kötü sanitasyon nedeniyle ortaya çıkıyor." dedi.

Savaşla birlikte, çocuklar arasındaki aşılamanın yarı evrensel seviyelerden yüzde 85'in biraz üstünde olduğunu çünkü insanların sürekli hareket halinde olduğuna dikkat çeken Lazzarini "Hastalıklar insanlar arasında ayrım yapmaz. Sınır tanımazlar ve seyahat etmek için vize veya izne ihtiyaçları yoktur. Gazze'de ve ötesinde çocuk felcinin yayılması, nerede olurlarsa olsunlar her çocuğa ulaşacak aşılama kampanyalarıyla kontrol edilebilir. Ateşkes + aşı akışında artış buna izin verecektir." açıklamasını yaptı