Güncel - Yaşam Kaynak: FEHİM KAYACAN 13.08.2024 10:00 Güncelleme: 13.08.2024 08:31

Gaziantep Büyükşehir, doğal gaz altyapısı ağını geliştiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nın 1'inci Birleşimi, Başkan Fatma Şahin'in başkanlığında yapıldı.
Gaziantep Büyükşehir, doğal gaz altyapısı ağını geliştiriyor

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan birleşimde şehrin hava kalitesini arttırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ortak yürütülen Doğal gaz Dönüşüm Projesi’nin yeni etabı için yapılacak çalışma konuşuldu. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülen ilgili madde kapsamında yaklaşık bin 500 hanenin daha kömürden doğal gaz sistemine geçişi ücretsiz olarak sağlanacak.  

Doğal gaz altyapısı ağının gelişmesiyle birlikte, ısınmada fosil yakıt kullanımının azaltılması ve karbon salınımında düşüşün sağlanması amaçlanıyor. Proje, Yeşil Şehir Gaziantep’te hava kalitesini arttırarak kirliliğin önüne geçilmesini hedefliyor.

Meclis’te görüşülen maddeler kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Gaziantep ile Sevilla kardeş şehir oluyor. İspanya Krallığı’nın Endülüs Özerk Bölgesi’nin başkenti olan Sevilla ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması yönünde alınan karar çerçevesinde iki şehir arasında ilişkilerin güçlenmesi, ortak çalışmalarının devam ettirilmesi, iki taraf arasındaki dostluğun arttırılması, karşılıklı bilgi ve tecrübelerin paylaşımını teşvik etmeyi amaçlıyor.