Magazin 07.12.2023 01:48

Gault & Millau'dan İstanbul'un Seçkin Tayland Restoranları Çok Çok'lara ve Ernest Bar'a Ödül

Dünya gastronomisinin en seçkin rehberlerinden olan Fransa menşeili Gault & Millau, Türkiye için hazırladığı gastronomi seçkisini Çırağan Kempinski Palace'da gerçekleştirilen özel bir ödül töreni ile açıkladı.
Gault & Millau'dan İstanbul'un Seçkin Tayland Restoranları  Çok Çok'lara ve Ernest Bar'a Ödül

Görkemli gecede İstanbul’da Homage Hospitality çatısı altında hizmet veren Çok Çok Thai, Çok Çok Pera iki ayrı şapka ödülü alırken, Çok Çok Pera’nın barı, adını Ernest Hemingway’den alan Ernest’s Bar da grubun şapka alan mekanlarından oldu. Ayrıca Ernest Bar’ın Bar Master’ı Fatih Akerdem ise onur ödülüne layık görüldü.

İlk kez 1969 yılında Paris'te iki gazeteci ve yemek eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlanan Gault & Millau, gastronomi alanında en çok bilinen ve takdir edilen iki rehberden biri olarak kabul ediliyor. Rehber restoranları ödüllendirirken kendine özgü puanlama sistemiyle ayrıntılı bir değerlendirme sunuyor. Restoran ve şeflere Gault & Millau tarafından hizmet, fiyat ve restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı yapılan değerlendirmelerle birlikte yemeğin kalitesi ve lezzeti üzerinden 1 ile 20 arasında puan veriliyor, restoranlar puanlarının derecesine göre Gault & Millau imzası olan şef şapkalarından kazanıyor.   

Türkiye'yi 17. ülke olarak bünyesine katan rehber, 2023 yılı içerisinde ülkenin önde gelen turizm noktalarında saha çalışması yaptı. Zengin ve detaylı bir Türkiye gastronomi turu sunmayı amaçlayan Gault & Millau Türkiye rehberi, İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir (Ayvalık), Aydın (Kuşadası), Muğla (Bodrum ve Fethiye), Antalya, Gaziantep ve Nevşehir (Kapadokya)’i kapsıyor. Aynı çatı altında farklı konseptlerde Tayland lezzetleri sunan Çok Çok Thai ve Çok Çok Pera da Gault & Millau’nun dikkatini çekmeyi başararak, rehberin şapka ödülü kazanan İstanbul restoranları arasında yer almayı başardı.

Tayland Mutfağı’nın En Özel Lezzetleri 

İstanbul’da her bütçeye ve damak tadına uygun Tayland mutfağı sunan Çok Çok Thai, Az Çok Thai ve Çok Çok Pera, yerel halka ve turistlere bu muhteşem mutfağı tanıtırken farklı tatlar sunarak şehirdeki yemek çeşitliliğine katkıda bulunuyor. Çok Çok Thai, Uzak Doğu’nun en seçkin mutfağı olarak tanımlanabilecek klasik Tayland lezzetlerini 2006’dan beri İstanbul’daki misafirleriyle buluşturuyor. 2016 yılında açılan Az Çok Thai, Tayland sokak lezzetlerinden ilham alarak açık mutfağı ile samimi bir ortamda özgün Tayland lezzetleri servis ediyor. 2021’de açılan Çok Çok Pera ise modern Tayland lezzetleri ile daha önce görülmemiş bir gastronomi deneyimi yaşatıyor.

Çok Çok Thai, Az Çok Thai ve Çok Çok Pera’nın başarısının ardında ise kuruluşlarından beri Tayland Kraliyet Şefi Khun Nuch önderliğinde yönetilen mutfakları yer alıyor. Şefin yönetimindeki genç ve cesur ekipler kendini sürekli yenileyen bir mutfakla harikalar yaratıyor. Öyle ki Şef Khun Nuch önderliğindeki eşsiz deneyimler daha önce çeşitli gastronomi ödülleriyle de taçlandırıldı. Çok Çok Thai, Az Çok Thai ve Çok Çok Pera, bu yıl Tayland Kraliyet Hükümeti tarafından verilen Thai Select ödülüne layık görüldü. Üstelik Çok Çok Thai’nin sunduğu hizmet Michelin müfettişleri tarafından da tescillendi ve restoran, Michelin Guide 2023 ve 2024 seçkilerinde yer almayı başardı.

Ödüllü Barmeniyle Ernest’s Bar

Cesur ve özgün yaklaşımlarla modern Tayland mutfağını en iyi şekilde tanıtmayı başaran Çok Çok Pera, 20’nci yüzyılın başlarında seyahatin altın çağına dahil olan Ernest Hemingway’den ve Agatha Christie’den esinlenmiş bir mekân. Restoranın Şef Khun Nuch'ın önderliğinde hazırlanan tariflerine dünyanın en önemli barlarından sayılan Ernest’s Bar by Fatih Akardem eşlik ediyor. Usta Miksolog Fatih Akerdem önderliğinde misafirlerine zamansız bir ambiyans eşliğinde enfes kokteyller sunan Ernest’s Bar da ünlü rehber Gault & Millau’dan şapka ödülü aldı.

Ayrıca 50 yıllık tecrübesi ve benzersiz kokteylleriyle Akerdem, Gault & Millau tarafından verilen Onur Ödülü’nün sahibi oldu. Akerdem Almanya'nın en prestijli gastronomi ödülü Rolling Pin Awards (2022) ve Mixology Yaşam Boyu Başarı Ödülü (2018) olmak üzere iki ayrı organizasyondan bu ödülü almış tek bar master olan Akerdem, Gault & Millau Onur Ödülü’yle de ülke sınırlarını aşan başarısını bir kez daha ispatlamış oldu. Meslek hayatı boyunca film yıldızlarından cumhurbaşkanlarına birçok ünlüye hizmet etmiş olan Fatih Akerdem, kariyerine Ernest’s Bar’da birbirinden etkileyici kokteyller hazırlayarak devam ediyor. Akerdem, Çok Çok Pera’da yaptığı kokteyllerin hikayelerini de misafirleriyle paylaşıyor.