Halkbank web
Ekonomi Kaynak: ŞAFAK GÜVEN 04.08.2024 13:26

Garanti BBVA'nın yeni CEO'su Mahmut Akten oldu

Garanti Bankası Genel Müdürü Recep Baştuğ'un görevinden ayrıldı. Baştuğ'un yerine Mahmut Akten getirildi.
Garanti BBVA'nın yeni CEO'su Mahmut Akten oldu

Garanti Bankası'nda Genel Müdür Recep Baştuğ görevinden ayrıldı. Yerine Kurumsal, Yatırım Bankacılığı Hizmetleri ve Global Piyasalar'dan Sorumlu olan Mahmut Akten getirildi.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bankamız Yönetim Kurulu'nun 02.08.2024 tarihli kararına ilişkin bilgilere aşağıda yer verilmektedir;

2019 yılında Genel Müdürlük görevini üstlenen Sayın Recep Baştuğ görevinden ayrılma kararı almıştır. Bugün, Şirketimiz Yönetim Kurulu, mevcutta Kurumsal, Yatırım Bankacılığı Hizmetleri ve Global Piyasalar'dan sorumlu olan Sayın Mahmut Akten'i yeni Genel Müdür olarak atama kararı almıştır. Mahmut Akten, gerekli yasal prosedürler ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun izinlerinin tamamlanmasını takiben göreve başlayacak.

Yönetim Kurulu, Sayın Mahmut Akten'in mevcut pozisyonuna gelecek ismi ileri bir tarihte belirleyecektir."

Konuyla ilgili açıklama yapan BBVA Grup CEO'su Onur Genç: "Recep Baştuğ, Garanti BBVA’yı önemli makroekonomik ve rekabetçi zorluklar yaşanan bir dönemde başarıyla yönetti. Değerli katkıları ve sergilediği olağanüstü performansı için kendisine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mahmut Akten’in liderliğinde de Garanti BBVA’nın ülkenin en kârlı ve saygın bankalarından biri olarak büyüyeceğine inancımız tam. Kendisine bu vesileyle yeni görevinde başarılar diliyoruz.” dedi.

Mahmut Akten kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans diploması ve Carnegie Mellon Üniversitesi'nden İşletme Yüksek Lisans diplomasına sahip olan Akten, 1999'da global inşaat malzemeleri şirketi Holcim'de kariyerine başladı. 2006 yılında McKinsey&Co.'ya katıldı, Boston ve İstanbul ofislerinde görev yaptı. Akten, 2012'de Garanti BBVA’ya katıldı ve 2022'ye kadar Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, Kurumsal, Yatırım Bankacılığı ve Global Piyasalar'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.