Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.04.2024 01:00 Güncelleme: 21.04.2024 11:24

"Füzeler, Kürecik'teki radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu" iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu" iddiasını yalanladı.
"Füzeler, Kürecik'teki radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu" iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada "İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu." İddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından, Kürecik radar üssü ile ilgili merkezce daha önce de yalanlanan asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürecik'teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır. Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir.”

Açıklamada Türkiye’nin her zaman Filistinlilerin haklı davasının yanında olduğu ve her koşulda olmaya devam edeceği aktarılarak, “Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülmeye çalışılan manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz.” denildi.