Aksaray 12.07.2023 16:15

Flamingo yavruları Tuz Gölü'nde büyüyor

Dünyada flamingoların kuluçkaya yattığı en önemli sulak alanlar arasında bulunan Tuz Gölü, yumurtadan çıkan binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor.
Flamingo yavruları Tuz Gölü'nde büyüyor

"Yavru flamingoların rahatsız edilmemesi için vatandaşlarımızı uyarıyoruz"

Aksaray'ın Eskil ilçesi Belediye Başkanı Necati Belgemen de Tuz Gölü'nün flamingoların kuluçkaya yattığı çok önemli bir sulak alan olduğunu söyledi.

Bu sene binlerce flamingo yavrusunun kuluçkadan çıkarak, Tuz Gölü’nde beslenmeye başladığı ifade eden Belgemen, flamingo yavrularını hayatta kalması için sürekli takip ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Flamingolar, martta Tuz Gölü'ne gelerek nisanda kuluçkaya yatar. Mayısta kuluçkadan çıkan flamingo yavruları, eylüle kadar Tuz Gölü'nde beslenerek uçuş yapar. Ekim ayında da sıcak yerlere göç etmek için Tuz Gölü'nden ayrılırlar. Bu sene de binlerce flamingo yavrularını yeteri kadar beslenip uçmaya hazır oldukları zaman sağlıklı şekilde sıcak yerlere göç edecekler. Yavru flamingoların rahatsız edilmemesi için vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Yavru flamingolar bu bölgede rahat bir şekilde büyüyüp, tekrar göç yoluna devam edecekler."