Spor 14.02.2018 15:44 Güncelleme: 14.02.2018 15:55

Filippo Pozatto Tour Of Antalya'da

Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) 2.2 Etaplı Yol Yarışı kategorisinde 22-25 Şubat tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Tour of Antalya'da  İtalya Bisiklet Turu gibi büyük yarışlarda yer alan ve kariyerinde Giro d'Italia'da etap zaferleri bulunan yıldız bisikletçi Filippo Pozzato da pedal çevirecek.
Filippo Pozatto Tour Of Antalya'da

Antalya’da 22-25 Şubat tarihleri arasında bir bisiklet festivali yaşanmasını sağlayacak ve ilk kez düzenlenecek olan Tour of Antalya’nın kupa, forma ve madalya tanıtımı, AKRA Hotel’de düzenlenen lansmanda gerçekleştirildi. Dev organizasyonun kupası, Antalya’nın doğal güzellikleri ve sporcuların bisiklet sevgilerinden ilham alınarak tasarlandı. Antalya Bisiklet Turu’nun kurumsal rengi “magenta” genel klasman lideri tarafından giyilirken tırmanış kategorisinin forma rengi portakal, sprint kategorisinin forması ise sarı renkte olacak. Ayrıca “Yenilenebilir Enerji” kapılarından en çok puanı kazanan bisikletçinin giyeceği formanın rengi de yeşil olarak belirlendi. Lansmanda görüşlerini dile getiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu “Tour of Antalya ile birlikte Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Antalya’nın ürün yelpazesine çok önemli bir markayı daha kattıkları” açıklamasını yaparken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya’nın Tour of Antalya bisiklet organizasyonu ile yeni bir değer kazanacağını ifade etti. Tour of Antalya Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın ise organizasyonun Antalya ve çevresindeki yenilenebilir enerji farkındalığının daha da artırılması amacıyla düzenleneceğini belirtti.

 

Tour of Antalya’ya katılacak takımlar

Dört gün boyunca Antalya’nın yollarını bisiklet coşkusu ile dolduracak organizasyonda şu takımlar yer alacak: CCC Sprandi Polkowice (Polonya-Pro Kıta Takımı), Wilier Triestina – Selle Italia (İtalya-Pro Kıta Takımı), Team Felbermayr Simplon Wels (Avusturya-Kıta Takımı), Tirol Cycling Team (Avusturya-Kıta Takımı), Synergy Baku Cycling Project (Azerbaycan-Kıta Takımı), Tarteletto – Isorex (Belçika-Kıta Takımı), Bike Aid (Almanya-Kıta Takımı), Astana City (Kazakistan-Kıta Takımı), Vino – Astana Motors (Kazakistan-Kıta Takımı), Leopard Pro Cycling (Lüksemburg-Kıta Takımı), Team Sapura Cycling (Malezya-Kıta Takımı), Monkey Town Continental (Hollanda-Kıta Takımı), Polartec-Kometa (İspanya-Kıta Takımı), Akros – Renfer SA (İsviçre-Kıta Takımı), Torku Şekerspor (Türkiye-Kıta Takımı), Ukranian National Team (Ukraya-Ulusal), Estonia National Team (Estonya-Milli Takım), Danish National Team (Danimarka-Milli Takım), Nice Devo Team (Moğolistan-Kulüp), Eritel Cycling Club (Eritre-Kulüp), Brisaspor (Türkiye-Kulüp), Salcano Cappadocia (Türkiye-Kulüp), Salcano Sakarya (Türkiye-Kulüp), Minsk Cycling Club (Beyaz Rusya - Kulüp), Marathon-Tula Cycling Team (Rusya-Kulüp).

Giro d’Italia’da etap zaferleri bulunan Filippo Pozatto da Tour of Antalya’da

İtalya Bisiklet Turu gibi büyük yarışlarda yarışan CCC Sprandi Polkowice ve İtalya’nın en önemli bisiklet takımlarından biri olan Wilier Triestina Tour of Antalya’nın pro-kıta takımları olurken kariyerinde Giro d’Italia’da etap zaferleri bulunan yıldız bisikletçi Filippo Pozzato da Tour of Antalya’nın önemli yüzlerinden biri olacak. Ayrıca bisiklet tarihinin en büyük efsanelerinden biri olan Alberto Contador’un yönetiminde bulunduğu Polartec-Kometa takımı da Tour of Antalya’da önemli bir sınav verecek. Üstelik takımın Genel Menajeri bir başka efsane Ivan Basso da Antalya’da olacak.

20 ÜLKEDEN 175 BİSİKLETÇİ KATILACAK

Dünyaca ünlü takımları ağırlayacak olan Tour of Antalya’da 20 ülkeden 25 takım ve 175 sporcu yarışacak.  Bisikletçiler toplamda 430 kilometre kat edecekler. Korkuteli (158 km), Feslikan (14 km) ve Side-Lara (144 km) etaplarının yer alacağı organizasyonun yarış konvoyunda 75 araç ve 30 motorize ekip yer alacak. Ayrıca 200’e yakın ekibin görev yapacağı bisiklet festivalini 50 gönüllü ve 50’ye yakın yerli-yabancı gazeteci yerinde takip edecek. Organizasyonun prodüksiyon çalışmalarını ise Saran Group markalarından HD Protek gerçekleştirecek.

Lansmana; Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Barut Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut katıldı.

Karaloğlu: Ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz

Antalya Valisi Münir Karaloğlu Antalya’nın vitrinine Tour of Antalya’yı da ekleyerek uluslararası bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken şu açıklamaları yaptı: “Sporun her alanında spora ve sporcuya destek veriyor, tesis kapasitesi ve kalitesiyle Antalya’nın yıldızını parlatarak, turizmin pek çok alanında olduğu gibi, spor turizminde de dünyanın en önemli merkezi unvanına sahip olmak istiyoruz.”

Türel:  Antalya, Tour of Antalya ile yeni bir değer kazanıyor

Farklı branşlarda yapılan spor organizasyonları ile ön plana çıkan turizmin başkenti Antalya’nın Tour of Antalya bisiklet organizasyonu ile yeni bir değer kazanacağını ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise görüşlerini şu şekilde belirtti: “Antalya, doğası, iklimi ve coğrafyası ile birçok spor dalının yapılmasına imkân tanıyor. Bu özellikleri alt yapı hizmetleri ile destekleyerek sporculara uygun alanlar oluşturuyoruz. Bu noktadan hareketle, Antalya’ya değer katacak organizasyonlar içine gireceğine inandığımız  ‘Tour Of Antalya’nın’ geleneksel hale gelmesini son derece önemsiyoruz. Böylelikle her yıl yüzlerce sporcunun mücadele etmesine imkân tanınacaktır.”

Küçükbakırcı: Ülkemizin gelişebilmesi için bu tip organizasyonlara ihtiyacı var

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Ülkemizin bu alanda gelişebilmesi için bu tip büyük organizasyonlara ihtiyacı var. Sayın Vali, Belediye Başkanı ve yörenin diğer ileri gelen kurum ve kuruluşlarının böylesine büyük bir etkinliğe bizzat katılımcı olması takdire şayan bir durum. Özellikle bisiklet sporunun kalkınması alanında gösterilen ilgi ve alakayı alkışlıyoruz. Antalya halkı ve içinde bu spora gönül vermiş kişiler görecekler ki yöre, bu hamle ile ileriki yıllarda bambaşka bir hüviyete bürünecektir. Emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz."

‘Tour of Antalya ile şehre bir hediye vermek istedik’

Bölgenin en eski turizm grubu olarak ana sponsoru oldukları Tour of Antalya ile şehre bir hediye vermek istediklerini söyleyen Barut Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut ise “Antalya’nın turizmine ve tanıtımına yeni bir bakış açısı getireceğine inandığımız Tour of Antalya ve AKRA Gran Fondo, gerek bizim gerekse de şehir açısından vizyon proje niteliğindedir. Bu bir başlangıç, orta vadeli hedefimiz Antalya’yı bir bisiklet destinasyonu yapmak” açıklamasında bulundu.

‘Yeşil forma, yenilenebilir enerjiyi temsil edecek’

Tour of Antalya Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, lider forma renklerinin seçimini ise şu şekilde özetledi: “Ana temamızın yenilenebilir enerji olmasından hareketle yeşil formamız; doğaya saygı ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma konusundaki çabaları betimlemek için ‘Yenilenebilir Enerji’ kapılarından en çok puanı kazanan bisikletçiye verilecek. Antalya güneşinden ilham alınarak üretilen sarı formamız ise sprint kapıları arasındaki mücadelede birinci olan sporcu tarafından giyilecek. Antalya’ya özgü olan portakal rengi ise parfüm kokan portakal çiçekleri arasındaki mücadelede en iyi tırmanışı yapan bisikletçi tarafından terletilecek. Bu formayı taşıyan bisikletçi, ‘dağların kralı’ olarak anılacak. Genel klasman lideri ise magenta renkli formayı giyecek. Tutkuyu ve yaşamın her alanındaki dengeyi anlatan magenta, aynı zamanda kurumsal rengimiz de olacak. Organizasyonun ana sponsoru olan AKRA Hotels’in rengi olan magenta, en güçlü sporcuyu temsil edecek.” Lansmanda gerçekleştirilen forma tanıtımında, organizasyona Türkiye’den katılacak Salcano Sakarya’dan Ahmet Örken, Salcano Kapadokya’dan Oğuzhan Tiryaki, Torku Şekerspor’dan Onur Balkan ve Brisaspor’dan Yusuf Ziya Kelev formaları tanıttılar. Argeus Events Sahibi Aydın Ayhan Güney ve Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim de Antalya’ya değer katacak Tour of Antalya organizasyonun her yıl daha da büyüyerek Antalya’nın ve ülkemizin tanıtımına daha fazla katkı sağlamasını amaçladıklarını belirtti.

Tour of Antalya’ya kamu kuruluşları ve sponsorlardan büyük destek

Tour of Antalya’ya hem kamu kurum ve kuruluşları hem de sponsor markalar büyük destek verecek. Ana sponsor AKRA Hotels’in yanı sıra co-sponsorlar ise Corendon, ICF Airports, Salcano, The Land of Legends, Powerade, Anadolu Hastanesi, Shimano, Power FM ve Saran Group olacak. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu,  Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Kepez Belediyesi, Manavgat Belediyesi, Kemer Belediyesi, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya Tanıtım Vakfı, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti de organizasyonu destekleyen kurumlar olacak. Argeus Events ve Yedi İletişim tarafından ilk kez düzenlenecek olan Tour of Antalya kapanış gününde gerçekleştirilecek AKRA Gran Fondo Antalya’ya amatör bisikletçilerin yüksek ilgi gösterdiği de lansmanda medya mensupları ile paylaşıldı.