Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 20.07.2024 10:11

Fiba Faktoring'den Yenilikçi Dijital Çözüm: Çekolay

Faturalı çekleri nakde çevirerek finansman ihtiyaçlarına hızlı bir çözüm sunan Çekolay, aynı zamanda alacak garantisiyle müşterilerinin nakit akışını iyileştiriyor, finansal planlamalarını kolaylaştırıyor. Çekolay'ın finansman hizmetini ve alacak garantisini birlikte ve online olarak sunan ilk ürün olduğunu söyleyen Fiba Faktoring Genel Müdürü Özge Yılmaz, "Bugüne kadar sınırlı bir müşteri kitlesinin kullanabildiği alacak garantisi hizmetini Çekolay ile KOBİ'ler başta olmak üzere daha geniş kitlelerin kullanımına sunuyoruz" dedi.
Fiba Faktoring'den Yenilikçi Dijital Çözüm: Çekolay

Fiba Faktoring, yeni uygulaması Çekolay’la genellikle sınırlı bir müşteri kitlesine sunulan alacak garantili işlemlerden KOBİ'ler başta olmak üzere daha geniş kitlelerin faydalanmasını sağlıyor. Çekolay’la faturalı çeklerin ödenmeme riskini ve tahsilat işlemlerini üstlenen Fiba Faktoring, müşterilerinin ticari alacaklarını hızla nakde çeviriyor. Bu sayede Çekolay müşterileri, likiditilerini güçlendirirken alacaklarını garanti altına alıyor ve ticari risklerini azaltıyor.

Firmalar, Fiba Faktoring müşterisi olmadan da www.cekolay.com.tr  adresinden kolayca başvuru yapabiliyor.  “Hemen Başvur” seçeneği ile anında talep göndermenin mümkün olduğu Çekolay uygulamasında ayrıca üye girişi yaparak “Online İşlemler” alanında işlem detayları takip etmek de mümkün.

Alanında ilk online ürün

Fiba Faktoring Genel Müdürü Özge Yılmaz, Çekolay’ın alacak garantisi ve finansman hizmetlerini bir arada sunan yenilikçi ve özgün bir dijital çözüm olduğunu belirterek “Çekolay, hem finansman hem de alacak garantisini online olarak sunan ilk ürün olma özelliğini taşıyor” dedi. Alacak garantili işlemlerin bugün hala sınırlı bir müşteri kitlesi tarafından kullanıldığına dikkat çeken Yılmaz “Çekolay ile bu hizmetten KOBİ'ler başta olmak üzere daha geniş kitlelerin faydalanmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Fiba Faktoring olarak, sürdürülebilir ekonomik ve toplumsal değer yaratmak için yenilikçi, dijital ve verimlilik odaklı çözümleri önceliklendirdiklerini aktaran Özge Yılmaz, “Yenilikçi vizyonumuz ve teknoloji yatırımlarımızla, robot teknolojilerin iş süreçlerine entegrasyonu, dijital iş birlikleri ve ürün geliştirme projelerine öncelik veriyoruz. Yeni ürünümüz Çekolay ile, firmaların nakit akışı iyileşiyor, finansal planlamaları kolaylaşıyor. Ayrıca tahsilat riskini bize devrederek ticari alacaklarını garanti altına alıyorlar” dedi.