Amasya 13.02.2020 23:27

Ferhat-Şirin ile Markalaşan Şehrimiz

Son yıllarda deniz, kum ve güneş içerikli tatiller, yerini kültürel ağırlıklı şehir gezilerine bırakmaya başlamıştır. Amasya'mızda ise tarihi ve kültürel kaynaklar, ekonomik kalkınmayı mümkün kılabilecek seviyededir.
Ferhat-Şirin ile Markalaşan Şehrimiz

Son yıllarda deniz, kum ve güneş içerikli tatiller, yerini kültürel ağırlıklı şehir gezilerine bırakmaya başlamıştır. Amasya'mızda ise tarihi ve kültürel kaynaklar, ekonomik kalkınmayı mümkün kılabilecek seviyededir. Bu nedenle, turizm açısından büyük önem taşıyan tarihi kaynakları olumlu ve doğru bir şekilde değerlendirmek önceliklerimizdendir. Bu turizm potansiyelini ortaya çıkarmak adına, kültürümüzün önemli bir parçası olan Ferhat ile Şirin figürünü kullanarak, şehrimizde turizm odaklı iş alanlarını genişletmeyi hedefliyoruz.

Kültür turizmi açısından tarihi kentler büyük çekime sahiptir. Ve şehrimiz de bu açıdan gelişime açıktır. Bu küçük, tarihi-turistik yörelerden en doğru şekilde yararlanabilmek için bu sevgi festivalini kendi kültürümüz ile özdeşleştirerek iş istihdamı sağlamak bizim en büyük hedefimizdir. Amacımız, şehrimizin turizm potansiyelini belirleyerek, esnafımıza kaynak, gençlerimize istihdam sağlamaktır.
[21:37, 13.02.2020] Neşe Abla: ''Biz, Amasya'da hangi işe imza atıyorsak, şehrimizin menfaatine olacaktır.'' Bu bir Mehmet Sarı sözüdür.

12-14 Şubat tarihinde gerçekleştirmek üzere, Ferhat ile Şirin Festivali organizasyonunu planladık.
Bu organizasyondaki amacımız, milli ve dini hassasiyetlerimizi gözeterek gelenek ve göreneklerimize uygun şekilde, festival tadında geçmesini arzuladığımız bir gün organize etmekti.

2020 yılında ülkemiz adına güzel şeyler yaşamayı temenni ederken, beklenilenin aksine tatsız ve zor günler geçirdik.
Bizler felaketler karşısında nasıl bir olabiliyorsak, bu zor günlerde de milli ve dini hassasiyetlerimizi gözeterek düzenlediğimiz programımızdaki sevgi yürüyüşümüzü şehitlerimiz adına gerçekleştireceğiz.

Amasya Belediyesi olarak düzenlediğimiz 12 - 14 Şubat Ferhat ile Şirin Festivali, halk kültürümüzün bir parçası olan Ferhat ile Şirin temasını kullanarak düzenlediğimiz bir programdır. Amacımız, şehrimizi kültürel açıdan marka bir şehir haline getirmektir.
Amasya'mızın tarihi ve kültürel kaynakları ekonomik kalkınmayı mümkün kılabilecek seviyededir. Bu nedenle, turizm açısından büyük önem taşıyan tarihi kaynakları olumlu ve doğru bir şekilde değerlendirmek önceliklerimizdendir. Bu turizm potansiyelini ortaya çıkarmak adına, kültürümüzün önemli bir parçası olan Ferhat ile Şirin figürünü kullanarak, şehrimizde turizm odaklı iş alanlarını genişletmeyi hedefliyoruz.
Amacımız, şehrimizin turizm potansiyelini belirleyerek, esnafımıza kaynak, gençlerimize istihdam sağlamaktır.