Kültür Sanat Kaynak: Sema SEZEN 22.08.2024 12:19

Fantaİstanbul'a Oscar ödüllü yönetmenden Türkiye prömiyeri

En İyi Yabancı Dilde Film Oscar'ına 1994 yılında "Güzellik Çağı" ile ulaşan, Fernando Trueba'nın 2023'ün en iyi animasyonu ve 2023 Toronto Film Festivali'nin en özgün filmi "Piyanisti Vurdular"ın ("They Shot The Piano Player") Türkiye prömiyeri 19-26 Eylül 2024 arasında Fantasİstanbul'da izleyici ile buluşacak.
Fantaİstanbul'a Oscar ödüllü yönetmenden Türkiye prömiyeri

En İyi Animasyon Oscar'ına 2009 yılında "Chico & Rita" ile aday olan Fernando Trueba-Javier Mariscal ikilisinin 2023 yılında beğeni toplayan eserinin Türkiye prömiyeri, 'Özgün Film Garantisi' mottosuyla Fantasİstanbul'da gerçekleştirilecek.

  
Kerem Akça: "A-listesi festivallerin en özgün uzun filmlerinin Türkiye prömiyerlerini yapacağız"

Birçok filmin Türkiye prömiyerini seyirciyle buluşturacak festival mottosunu Artistik Direktör Kerem Akça şöyle anlattı: 'Festivalde A-listesi festivallerin en özgün uzun filmlerinin Türkiye prömiyerlerini yapacağız. 'Piyanisti Vurun', Fransız Yeni Dalgası'na zaman yolculuğuna çıkaran ikonik bir gazetecilik filmi. 2023'ün en iyi animasyonu. 'Aşıklar Şehri' ve 'Fransız Postası'nın kardeşi. 'Dünyanın En Hüzünlü Müziği' ve 'Dün Gece Soho'da ile rekabete giren bir sinema fetişizmi. 2023 Toronto Film Festivali'nin en özgün filmi.'

--