Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 11:00 Güncelleme: 13.08.2024 13:17

Ezber Bozan Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor

Ezber Bozan Tasarım Yarışması'nın Türk tasarımcı ve tasarımları dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenleniyor.
Ezber Bozan Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor

Ticaret Bakanlığı desteği ile Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen Ezber Bozan Tasarım Yarışmasına başvurular için son tarih 19 Ağustos 2024 olarak belirlendi.

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, mobilya sektörü ve düzenlenen yarışma hakkında "Türkiye genelinde mobilya ihracatımızın kilogram fiyatı ortalama 3,5 dolar civarında. Mobilyada ortalama ihraç fiyatımızı 6 dolara çıkarmak için tasarım yarışmaları büyük önem arz ediyor. Yarışmacılarımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda son başvuru tarihini 19 Ağustos olarak değiştirdik. Mobilya sektörü 2023 yılında 4,6 milyar dolar ihracata imza attı. Sektörümüz 6 milyar dolar hedefine tasarımla ulaşacak" dedi.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, yarışma hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla şu açıklamayı yaptı:

"İlk yılından itibaren büyük ilgiyle karşılanan Ezber Bozan Tasarım Yarışmamız mobilya sektöründe çevresel ve kullanıcı dostu çözümlerle, inovatif ürünlerin ortaya çıkarılması hedefiyle bu sene yılında “MOBİLYAŞAM” teması ile gerçekleştirilecek. Mobilya ihracatında dünyada ilk 5 ülke hedefimizin gerçekleştirilebilmesi için katma değeri yüksek, özgün mobilya tasarımının ve üretiminin artması gerekiyor. Bu hedefin en önemli mil taşı yetenekli tasarımcılarımızdır. Sektörümüz tasarımla istikrarlı yükselişini sürdürmektedir."

Ezber Bozan Tasarım Yarışması'nın ödülleri şöyle açıklandı:

"Birinci: 80.000 TL

İkinci: 60.000 TL

Üçüncü: 40.000 TL

Profesyonel Kategorisi Para Ödülü

Birinci: 125.000 TL

İkinci: 100.000 TL

Üçüncü: 75.000 TL

Yurtdışı Fuar Katılımı

Yurtdışı Eğitim Bursu Ödülü

Üniversite Özel Ödülü"