Halkbank web
Ekonomi Kaynak: SEMA SEZEN 16.08.2024 12:00 Güncelleme: 15.08.2024 07:55

Eterna Green'den proje geliştirme sözleşmesi

Eterna Green S.r.l, İtalyan Keira Capital S.r.l ile proje geliştirme sözleşmesi (DSA) imzaladı.
Eterna Green'den proje geliştirme sözleşmesi

IC Enterra Yenilenebilir Enerji A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

''15.05.2024 ve 27.05.2024 tarihli özel durum açıklamalarımızda, İtalya'da yenilenebilir enerji projeleri gerçekleştirmek üzere attığımız adımlarla ilgili bilgi vermiş, Eterna Green S.r.l ünvanlı şirketin yüzde 100 hissesinin devralınması işleminin gerçekleştiğini açıklamıştık. Ayrıca, İtalya'daki yatırım fırsatlarının ivedilikle değerlendirilmesi ve kuvvetli bir yenilenebilir enerji portföyü kurulması hedefimizi de vurgulamıştık.

Eterna Green S.r.l, greenfield yenilenebilir enerji proje geliştirme amacıyla İtalyan Keira Capital S.r.l ile DSA imzalamıştır. Bu çerçevede, 57.6 MW kapasiteli Serracapriola RES projesi için İtalyan iletim sistemi işletmecisi Terna'ya bağlantı hakkı başvurusunda bulunulmuştur. Bağlantı hakkının alınmasının sonrasındaki süreçte proje arazi edinimi, çevresel etki değerlendirme (VIA) ve lisans (Autorizzazione Unica) işlemleri yürütülecektir. Süreçlerin başarılı bir şekilde tamamlanması durumunda, 2026 yılında yatırıma başlanması, 2027 yılında ise Serracapriola RES projesinin devreye alınması planlanmaktadır. Yatırımcılarımız süreç hakkında, ilgili mevzuat çerçevesinde açıklanması gereken bir durum olduğunda KAP aracılığıyla eş zamanlı olarak bilgilendirilecektir.''